12 / 05 / 2024

Bedava doğalgaz hangi ayda başlıyor? Bedava doğalgaz ne zaman başlıyor?

Bedava doğalgaz hangi ayda başlıyor? Bedava doğalgaz ne zaman başlıyor?

Doğalgaz faturalarının ne zaman bedava olacağı vatandaşlar tarafından araştırılıyor. İşte Doğalgaz ne zaman bedava 2023? İşte detaylar!



BEDAVA DOĞALGAZ NE ZAMAN?

Ücretsiz doğalgaz tarihi netleşmiş oldu. Buna göre konutlarda 20 Nisan tarihinden hemen sonrada gelen ilk faturalarda tutar sıfır olacaktır.

20 Nisan gününden sonra kesilecek olan faturalarda ücret bölümünde sıfır ibaresi bulunacak. Bir gün önce, örneğin 19 Nisan tarihinde fatura kesildi ise aynı tüketicinin bir sonraki faturasından ücret talep edilmeyecek yani alınmayacak. 19 Nisan tarihinde kesilen faturadan sonra, ücretsiz fatura dönemi 19 Mayıs olacaktır. Bir sene gibi bir süre boyunca aylık 25 metreküplük ücretsiz doğalgazın kullanılmayan bölümünün sonraki aya devretmeyeceği duyuruldu. Mayıs’ta ise kullanım 20 metreküpte kalır ise, kalan 5 metreküp bir sonraki aya aktarılacak.

AYLIK KATKI 125 İLE 150 TL OLACAK!

Ülkemizde 4 kişilik bir hanenin yıllık ortalaması doğal gaz tüketimi 1.500 metreküptür. Aylık ortalama tüketim ise 125 m3. Kışın ise aylık en az doğal gaz tüketimi 250 m3 civarında hesaplanacak.  1 yıl boyunca aylık ücret talep edilmeyecek olan 25 metreküplük, gazın bedeli ise Nisan ayı tarifesiyle metreküp başına dağıtım bölgesine göre değişmek ile 5-6 TL ortalama fiyattan yaklaşık olarak da 125 TL ile 150 TL civarında hesaplanacağı bildirildi.

BEDAVA DOĞALGAZ KAÇ AY VERİLECEK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce verdiği sözünü unutmadığını söyleyerek, konutlarda mutfak ve ısınma için kullanılan doğal gazı bir sene boyunca bedava vereceklerini duyurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Konutlarda ilk bir ay tamamı bedava olacak şekilde, bir sene mutfak ve sıcak su kullanımındaki 25 metreküplük doğal gazı ücretsiz veriyoruz" şeklinde konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön