16 / 05 / 2024

Bedelli askerlik ücreti 2023 için belli oldu! 150 bin TL olacağı iddia edilmişti! İşte gerçek rakam...

Bedelli askerlik ücreti 2023 için belli oldu! 150 bin TL olacağı iddia edilmişti! İşte gerçek rakam...

Bedelli askerliğin 150 bin lira olacağı iddiası bir süredir gündeme geliyordu. Memur maaş zammının açıklanmasıyla birlikte bedelli askerlik 2023 ücreti de belli olmuş oldu. İşte 2023 bedelli askerlik ücreti ve diğer detaylar..



Geçtiğimiz günlerde 150 bin liraya çıkacağı konuşulan bedelli askerlik 2023 ücreti için rakam açıklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan memurlar ve tüm emeklilerin maaşına yüzde 25 zam yapılacağını belirtti.. Erdoğan'ın açıkladığı memur zammıyla birlikte bedelli askerlik ücreti 2023 için 100 bin 80 liraya çıkmış oldu.

Geçtiğimiz günlerde asgari ücret zammının açıklanması sonrası sosyal medyada bedelli askerlik ücretlerinin 150 bin lira olacağı iddiası gündeme gelmişti. Her sene memur maaş zammına endekslenmiş biçimde iki kez artan bedelli askerlik fiyatının 2023 Temmuz ayına kadar geçerli olan fiyatı netleşti.

BEDELLİ ASKERLİ 2023 NE KADAR OLDU?

TÜİK’in Aralık ayı enflasyonunu açıklamasından sonra memur zammı için 6 aylık enflasyon farkı 16,47 oldu. Fakat  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tüm memur ve emekliler için refah payı oranını açıkladı ve yeni zam oranını yüzde 25 oranında arttırdıklarını duyurdu.

Bu haber sonrasında bedelli askerlik fiyatı da 100.080,9‬ Türk Lirası olarak netleşmiş oldu. Böylece bedelli askerlik fiyatı yüz bin TL sınırının üzerine çıktı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön