18 / 07 / 2024

Bedelli askerlik ücreti 2023 için belli oldu! 150 bin TL olacağı iddia edilmişti! İşte gerçek rakam...

Bedelli askerlik ücreti 2023 için belli oldu! 150 bin TL olacağı iddia edilmişti! İşte gerçek rakam...

Bedelli askerliğin 150 bin lira olacağı iddiası bir süredir gündeme geliyordu. Memur maaş zammının açıklanmasıyla birlikte bedelli askerlik 2023 ücreti de belli olmuş oldu. İşte 2023 bedelli askerlik ücreti ve diğer detaylar..




BEDELLİ ASKERLİKTE KURA DÖNEMİ

Diğer taraftan bedelli askerlikte yeterli eğitim kapasitesinin mevcut olmaması sebebiyle kura sistemi uygulanacak. Fakat her bedelli askerlik başvurusu direkt olarak kabul edilmeyip kura ya tabi tutulacak. Kurada çıkan kişiler ücreti yatırıp bedelli askerlikten yararlanabilecek.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL HESAPLANIYOR?

Bedelli askerlik ücretleri memur zammına göre hesaplanıyor. Memur zamlarının açıklanmasından sonra bedelli askerlik ücretleri de netlik kazanıyor. 7179 sayılı Asker alma Kanunu 9’uncu maddesi uyarınca bedelli askerlik bedel miktarı memur aylık katsayısına göre her sene Ocak ve Temmuz aylarında yeniden tespit ediliyor. Bedelli askerlik ücreti yılda iki kez değişmiş oluyor.

Ete zam yolda: Et ve süt kurumu duyurdu!

Aman dikkat! 2023'te bunları yapanlar yandı! 20 bin TL'nin üzerinde cezası var...

2023'te yeni düzenlemeler! Her şey değişti! E-Ticaret, WhatsApp, mesleki yeterlilik belgesi, noter, kuaför...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön