28 / 04 / 2024

Bekar polislere lojman müjdesi!

Bekar polislere lojman müjdesi!

Mega kent İstanbul başta olacak şekilde bazı büyükşehirlerde görev yapan polislere lojman için düğmeye basıldı. Söz konusu proje dâhilinde bekâr polislere Toplu Konut İdaresi Başkanlığı iş birliği ile 1+1 lojman inşa edilecek. 



Son dönemlerde gündemden düşmeyen kiraların fahiş bir biçimde artmasından sonra mega kent İstanbul başta olacak şekilde büyükşehirlerde görev yapan devlet memurlarının hayat şartları zorlaşırken, memurlara yönelik yeni bazı imkânlar için de hazırlıklar yapılıyor.

Türkiye gazetesinden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre geçmişte terör nedeniyle doğu ve güneydoğuya gitmek istemeyen kamu çalışanları, bu kez yüksek maliyetler sebebiyle büyükşehirlerde görev almak istemiyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre İçişleri Bakanlığı söz konusu bu gelişmeleri dikkate alarak en fazla tayin ve becayiş talebinde bulunulan meslek grupları arasında yer alan polisler için kira problemini bitirecek yeni bir adım atmaya hazırlanıyor. Konu ile ilgili olarak edinilen bilgilere göre İçişleri Bakanlığı mega kent İstanbul başta olmak üzere bazı büyükşehirlerde görev yapan polislere için lojman imkânı verilmesi için start verdi.

Bekar polislere lojman müjdesi!

BEKÂRLARA 1+1 LOJMAN


Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından duyurulacak olan projenin ilk ayağının mega kent İstanbul’da başlatılması planlanıyor. Söz konusu proje dahilinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı ile yapılacak iş birliği ile polislere lojman yapılacak. Bu lojmanların büyük kısmı bekâr polislerin kalacağı biçimde 1 oda 1 salon şeklinde inşa edilecek. Bazı kamu binalarının da lojman şeklinde kullanılabileceği belirtiliyor. Eğer merakla beklenen bu lojman projesi gerçekleşirse, mega kent İstanbul’da görev yapan polislerin en az yüzde 20’sinin kira ve barınma sıkıntısının giderileceği kaydediliyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın da yaptığı toplantılarda “Polislerimizi ihya edecek adımlarımız olacak” dediği ve lojman projesinin hayata geçirileceğini söylediği öğrenildi. 

SEÇİM BEYANNAMESİNE DE GİRMİŞTİ

Yine verilen bilgilere göre AK Parti’nin 14 Mayıs seçimleri için açıklamış olduğu seçim beyannamesinde de ‘İstanbul başta olmak üzere bölgesel geçim endeksleri dikkate alınarak kamu çalışanlarının sosyoekonomik şartlarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapılacağı’ ifadeleri yer almıştı. 

 

Kiralar 3 yıl sonra ilk defa düştü: Düşüş devam eder mi?

Vatandaş neden ev alamıyor? 

Kiralık daire sayısı artıyor ama kiralar düşmüyor!


Geri Dön