02 / 05 / 2024

Kiralar 3 yıl sonra ilk defa düştü: Düşüş devam eder mi?

Kiralar 3 yıl sonra ilk defa düştü: Düşüş devam eder mi?

Konutların günlük şekilde kiraya verilmesi zorlaştırıldı. O konutlar daha uzun süreli kiralanmaya başlandı. Bu da mega kent İstanbul'da kiralık konut fiyatlarında 3 sene sonra ilk kez düşüş getirdi. Peki kiralardaki düşüş devam edecek mi?



Büyükşehirlerde kiralar 3 sene sonra ilk defa geriledi. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre günlük kiralık ev düzenlemesi Kasım'ın başında yürürlüğe girdi. Yine paylaşılan bilgilere göre Turizm amaçlı kiralamalara zorlaştırıcı şartlar ve vergi getirildi.

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre evini günlük kiraya veren pek çok kişi uzun dönemli kiralamaya yöneldi. Mega kent İstanbul'da 3 yılın ardından ilk kez kiralar düştü.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladı." dedi.

Bakan Mehmet Şimşek, kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemenin konut arzını artırdığını da dile getirdi.

Bakan Mehmet Şimşek konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada "Deprem konutlarının tamamlanması, kentsel dönüşüm ve afet riskini azaltmaya yönelik çalışmalarımızın hız kazanmasıyla 2024’te konut arzı daha da artacak." değerlendirmelerini yaptı.

Kiralar 3 yıl sonra ilk defa düştü: Düşüş devam eder mi?

Mehmet Şimşek, kira fiyatlarındaki katılığın azalmasının enflasyonu düşürme çabalarını destekler nitelikte olduğunu söyledi.

NTV'nin aktardığı detaylara göre İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan gündemden düşmeyen kira artışlarına ilişkin, "Kira artışlarının eski hızında olmayacağını kesinlikle söyleyebiliriz. Çünkü 2-3 sene gerçekten çok ciddi şekilde reel anlamda da ciddi artışlar göstererek gitti. Bir soluklanma oldu. 2024 yılında da nispeten daha az artarak devam eden bir piyasa olacağını düşünüyoruz." diye konuştu.

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre konu ile ilgili olarak önemli açıklamalar yapan uzmanlar kiralarda düşüşün sürmesi için konut arzının artması gerektiğini belirtiyor. Düşen satışların da kiralara olumlu yansıyabileceği düşünülüyor.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan bilgilere göre İstanbul Ticaret Odası Gayrimenkul Komite Başkanı Hakan Akdoğan, "Aslında bir an önce kiracılarını çıkarıp satmak isteyen vatandaşlar vardı. Fakat artık tabii ki konutun ortalama satış süresi uzadığı için kiralık tarafa geçsem daha uygun olur mu diye düşünüp hareket edenler de var." dedi.

 

Vatandaş neden ev alamıyor? 

Ünlü mimar Doğan Hasol'dan mimarlık eğitimi eleştirisi...

Ziya Yılmaz ve Rafet Yılmaz 73.4 milyon TL'ye yeni şirket kurdu!


Geri Dön