27 / 04 / 2024

Kiralık daire sayısı artıyor ama kiralar düşmüyor!

Kiralık daire sayısı artıyor ama kiralar düşmüyor!

Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz yaptığı açıklamada kiralık daire fiyatlarında düşüş olmadığını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...



Asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerden sonra artış gösteren kira fiyatları ve hasarlı bina sayısı Elazığ’da vatandaşları mağdur ediyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre fakat, kiralık ev ilanı sitelerinde Elazığ’daki konutlar için fiyatlarda her hangi bir düşüş yaşanmasa da kiralık daire ilan sayısının fazlalığı dikkat çekiyor.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre Elazığ Emlakçılar Derneği Başkanı Nuri Gülyüz, Hakimiyet Gazetesi’ne önemli açıklamalar yaptı. Paylaşılan bilgilere göre Başkan Nuri Gülyüz, kiralık daire fiyatlarında çok fazla bir düşüşün yaşanmadığını ama kiralık dairelerde bir artış olduğunu söyledi. 

Kiralık daire sayısı artıyor ama kiralar düşmüyor!

İLAN SİTELERİNDE KİRALIK DAİRE SAYISI ÇOK ARTTI


Elazığ Hakimiyet'ten Fethiye Uçal imzalı habere göre açıklamasında Elazığ’da kiralık daire fiyatlarında bir düşüş olmadığını ama özellikle ilan sitelerinde kiralık konutların arttığını kaydeden Başkan Gülyüz; “Elazığ’da kiralık konut fiyatları tam anlamda düştü diyemeyiz fakat kiralık konutlarda bir artış oldu. İlan sitelerinde konut bulunmazken şu an ilan sitelerinde kiralık daire artışını görüyorum. Emlakçılar Derneği Başkanı olarak whatsapp durumlarına kiralık daire ilanları attığımız zaman daireleri aynı dakika kiraya verebiliyorduk. Şu an whatsapp durumlarını bir yana bırakın ilan sitelerini takip ediyorum kiralık konutlar çoğalmış durumda. Kiralık konutların çoğalması fiyatların düşüşlerine neden olur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

KİRA FİYATLARI DÜŞÜYOR MU?

Nuri Gülyüz açıklamasında “Şu an kiralık konutlarda bir düşüş yok fakat fiyatların düşmesini umut ediyorum. Kiralık konutlar da artış olunca vatandaş dairesini kiraya vermek için ister istemez fiyatlar inecek. 24 Ocak 2020 yılında Elazığ’ın yaşadığı deprem nedeniyle konut sıkıntısı yaşıyorduk. Daha sonrasında 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin yaşanması sonrasında komşu kentlerimizden ciddi anlamda göç aldık. Konut sıkıntımız zaten vardı fakat asrın felaketi şeklinde nitelendirilen Kahramanmaraş depremi ile birlikte daha fazla konut sıkıntısı yaşadık. Talep çok olunca kira fiyatları da artış gösterdi. Kiralık konut fiyatları düşer demiyorum sadece ilan sitelerinde kiralık daireler arttı” diye konuştu.

TALEP AZALIRSA FİYATLARI DÜŞER 

Başkan Nuri Gülyüz açıklamasında son olarak ,“Eğer talep azalırsa kiralık konut fiyatları da düşer diye ümit ediyorum. 2021'de öğrencilerden taraf çok şikâyet alıyorduk kiralık konut bulamıyoruz yerleşecek yer bulamıyoruz. Bu sene kiralık daire yönünden öğrencilerle ilgili olumsuz bir geri dönüş olmadı. Demek ki öğrencilerimiz de kiralık konut bulma sıkıntısı yaşamıyor” dedi.

 

Kent Etiler satışa çıktı! Yeni proje!

Ziya Yılmaz ve Rafet Yılmaz 73.4 milyon TL'ye yeni şirket kurdu!

Hatay'da tartışmalara neden olan rezerv alanıyla ilgili son dakika gelişmesi! Belediye Başkanı Savaş açıkladı!


Geri Dön