04 / 05 / 2024

Bekir Bozdağ Kazakistanda Kazak-Türk Lisesi'ni açacak!

Bekir Bozdağ Kazakistanda Kazak-Türk Lisesi'ni açacak!

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanı temsilen Türk Konseyi Zirvesine katılmak ve çeşitli açılışlar gerçekleştirmek üzere özel uçakla bugün saat 08.30da Kazakistanın Almatı şehrine gidecek



TİKAdan yapılan açıklamaya göre, Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Başbakan Erdoğan tarafından 2005 yılındaki ziyaret sırasında sözü verilen ve TİKA tarafından yoğunlukla Ahıska Türklerinin bulunduğu Talgar Bölgesinde inşa edilen Talgar Kazak-Türk Lisesinin açılışını gerçekleştirecek.

Kazakistanın Almatı şehrine 35 kilometre uzaklıktaki Talgarda 320 öğrenci kapasiteli 16 derslikli okul ve 280 öğrenci kapasiteli pansiyonun inşaatı Eylül 2011 tarihi itibarıyla TİKA tarafından tamamlandı. Kayıt ve tescil işlemleri devam eden okul, Kasım 2011de faaliyete başlayacak. Kazak-Türk Lisesi olarak Kazakça, Türkçe, Rusça ve İngilizce eğitim vermesi planlanan okulda ilk dönem öğrenim görecek 96 öğrenci sınavla seçildi.

Söz konusu okulun Kazakistan normlarına göre tefrişatı da yine TİKA tarafından gerçekleştirildi. Bu kapsamda, okulun sıra, tahta, laboratuvar gereçleri gibi ihtiyaçlarının yanı sıra yemekhane, çamaşırhane ve yurt odaları için gerekli bütün malzemeler temin edildi.

AA


Geri Dön