04 / 07 / 2024

Beklenen depremle ilgili İstanbul için çok ilginç öneri!

Beklenen depremle ilgili İstanbul için çok ilginç öneri!

Türkiye’yi vuran ve 11 ilimizde büyük can kayıpları ile hasarlara neden olan felaket sonrası, 7,5 büyüklüğündeki olası deprem için dikkatlerin yoğunlaştığı İstanbul’la ilgili çok ilginç bir öneri geldi.



Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli büyük deprem felaketinin ardından bölgede incelemelerde bulunan ODTÜ’lü uzmanlar arasında bulunan Prof. Dr. Barış Binici, İstanbul için ilginç bir öneride bulundu.

Beklenen depremle ilgili İstanbul için çok ilginç öneri!

Türkiye genelinde 500 binden fazla yapının depremde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu hatırlatan Prof. Dr. Barış Binici, olası İstanbul depreminde sıkışık yapılaşmadan dolayı olası felakete karşı şehri “kuzeye taşıma” önerisisi getirdi.

NTV’den Öykü Tüccar’a konuşan Binici, depremin ardından binaların yaklaşık yüzde 3,5’unun yıkıldığını ya da yıkım kararı alındığını hatırlattı. Bu verilerin Türkiye geneline yansıtıldığında, can kaybına neden olması beklenen bina sayısının 500 ila 600 bin civarında bulunduğunu vurgulayan Binici, deprem tehlikesine karşı Türkiye genelinde can kaybının engellenmesi amacıyla alınması gereken ilk önlem olduğunu belirterek konuyla ilgili, “seferberlik” çağrısında bulundu.


Geri Dön