02 / 05 / 2024

Beko, İtalya’nın beyaz eşya üssüne mağaza ve ofis kuruyor!

Beko, İtalya’nın beyaz eşya üssüne mağaza ve ofis kuruyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’da yeni bir ağ oluşturmak isteyen Koç Holding’e ait Beko, İtalya’da satış ağını genişleterek, ilk mağaza ve ofisini açacak.



Dünya Gazetesi köşe yazarı Kerim Ülker, bugünkü yazısında ''Beko, İtalya’nın beyaz eşya üssüne mağaza ve ofis kuruyor'' başlıklı yazısını kaleme aldı. İşte o yazı...

Koç Holding’in küresel pazardaki en önemli şirketlerinden birisi Arçelik. Özellikle rahmetli Mustafa Koç’un girişimleriyle çıktığı bu yolda dünyanın birçok farklı coğrafyasında yeni atılımlara gidildi, yeni pazarlara ulaşıldı. Güney Afrika merkezli Defy ile Sahra Altı Afrika pazarına ulaşıldı. Romanya’daki üretim onun döneminde genişlemeye başladı. Hindistan’da Tata ile tesis kuruldu, Tayland’da ve Çin’de üretim merkezleri devreye girdi. Avrupa’nın en önemli futbol kulüplerinden Barcelona ile sponsorluk Mustafa Koç ile hayata geçti. Şu anda Ömer Koç’un yönettiği holding, Mustafa Koç’un attığı adımlarla, sürdürülebilir halde hem yoluna hem de büyümeye devam ediyor. 12 markayı bünyesinde barındıran Arçelik’in küresel yolculuğunda amiral gemi ise Beko. Satın almalar ve yeni tesislerle büyüyen Beko, bir yandan da satış ağı ve kurduğu merkezlerle ticaret tarafında da güçlü bir yapılanma peşinde. Bunun en yeni örneği ise İtalya.

İlk adımı 2006'da atmıştı

Tüm dünyayı etkisi altına alan COVID-19 salgınından en fazla etkilenen ülkelerden biri olan İtalya’da yeni bir ağ oluşturmak isteyen Koç Holding’e ait Beko, pandemi sürecinde önemli bir karar aldı.

Beko, İtalya’da 2006 yılında Milano’da bir ofis kurmuştu. Milano ofisinde depolama ve çağrı merkezi operasyonları hizmeti veriliyor. Bu adımdan 14 yıl sonra sonra Beko, şimdi de İtalya’da satış ağını genişleten bir çalışma başlattı. İlk mağaza ve ofis, İtalya’nın orta kesiminde bulunan ve beyaz eşya endüstrisinin ülkedeki önemli üssü kabul edilen Marche Bölgesi’ndeki Fabriano kentinde açılacak.

Sonbaharda açılacak

1 Eylül’de operasyona başlamayı planlayan Beko’nun Fabriano’daki mağaza ve ofisi, sadece ürün satışı yapmayacak. Özel müşteri ve satış sonrası hizmetler de verecek. Beko’nun İtalya’daki Ülke CEO’su Francesco Misurelli, bu adımla hedeflerinin, özellikle mutfak üreticilerinin merkezi olarak kabul edilen Fabriano gibi zorlu bir yerde büyümek olduğunu söylüyor. Fabriano’daki yeni ofis ve mağazanın sadece müşterilere değil, aynı zamanda tüm bölgeye de güçlü bir yakınlık mesajı vermek istediklerini anlatan Misurelli, “İtalya’daki ev aletleri dünyasına değer yaratan bir marka olma hedefindeyiz” diyor.


Geri Dön