21 / 05 / 2024

Belediye işçisine kadro gelecek mi? Belediye şirket işçilerine son dakika kadro müjdesi var mı?

Belediye işçisine kadro gelecek mi? Belediye şirket işçilerine son dakika kadro müjdesi var mı?

Belediyede çalışan işçiler kadrolu olup olmayacaklarını merak ediyor. Peki, gündemde konuya ilişkin son dakika gelişmeleri neler? İşte detaylar...



BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE KADRO VERİLECEK Mİ?

Konu hakkında henüz açıklama yapılmadı. Belediye şirket işçilerine yönelik açıklama geldiği anda haberimiz güncellenecektir. Belediyelerde çalışan bir personel grubunun sorunlarınına ilişkin açıklama yapan  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Öyle bazı sorunlar var, onları da çözeceğiz inşallah. Hazırlıklarımız var, onlar da yeni Meclis döneminde çözüme kavuşacaktır." dedi.

TAŞERONA KADRO ÇIKACAK MI?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Taşerona kadro konusunda geçtiğimiz hafta açıklamalar yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yeni Meclis'in ilk gündem maddelerinden birinin taşeron işçilere dair olacağını kaydetti.

Bakan Bilgin, "KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçi vardı, şimdi sayıları 100 bin civarında. Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı ifadelerini kullanarak "Bu sorunu da çözeceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık. Geçici işçiler dosyasını kapattık, bunu da çözeceğiz" diye kaydetti.

TAŞERONA KADRODAN KİMLER FAYDALANACAK?

Toplu sözleşme, toplu sözleşme kanunu, iş kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu söyleyen Bakan Bilgin, onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptıklarını açıkladı. Bakan Bilgin, bir akademi kurulu kurduklarını çalışmayı önümüzdeki dönemde hayata geçireceklerini belirterek "100 bin taşeron işçinin beklediği düzenleme hayata geçirilecek" diye kaydetti.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Meclis'te yeni yasama dönemi takvimi ise 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne dair kesin sonuçların ilanının ardından işleyecek.

TBMM Genel Kurulu, Meclis İçtüzüğüne göre, Yüksek Seçim Kurulunun milletvekili genel seçimi kesin sonuçlarını ilanını takip eden 3'üncü gün saat 14.00'te çağrısız toplanacak.

Depremzede öğrencilere son dakika burs müjdesi geldi!

Evde bakım yardımı alanlar dikkat! Çifte piyango resmen geliyor: Hem maaş artacak hem sigorta yapılacak!


Geri Dön