31 / 07 / 2024

Belediyelerden iki şehirde satılık 11 arsa!

Belediyelerden iki şehirde satılık 11 arsa!

Aydın ve Afyonkarahisar'da yer alan 11 arsa için satış ihalesi düzenleniyor. Arsaların satış ihaleleri 7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak.



Aydın ve Afyonkarahisar'da yer alan 11 arsa satışa çıkarıldı. Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı tarafından satışa çıkarılan arsaların muhammen bedelleri 32 milyon 638 bin 815 TL ile 46 milyon 139 bin 563 TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri de 979 bin 174 TL ile 1 milyon 384 bin 186 TL arasında değişiyor. 

Efeler Belediyesi tarafından satışa çıkarılan ve Aydın Efeler'de yer alan arsaların ise muhammen bedelleri 2 milyon 699 bin 685 TL ile 17 milyon 900 bin 660 TL arasında değişirken, geçici teminat bedelleri ise 80 bin 990 TL ile 537 bin 19 TL arasında değişiyor.

Arsaların satış ihaleleri 7 Ağustos ve 14 Ağustos tarihlerinde yapılacak.

AFYONKARAHİSAR
BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN İLAN

01-) Mülkiyeti Belediyemize ait aşağıda mahallesi, ada, parsel, alanı, vasfı, muhammen bedelleri ve geçici ihale teminatları yazılı olan, imar planlarımızda belirtildiği üzere toplam 3 (üç) adet arsa vasıflı gayrimenkulümüz, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35. maddesinin (a) bendi gereğince, kapalı teklif (kapalı zarf) usulü ile 14/08/2024 tarihinde Karaman İş Merkezinde bulunan Belediye Hizmet Binası Encümen Salonunda, Encümen huzurunda aşağıdaki belirtilen sıra ve saatler takip edilerek satılacaktır.

02-) İhale ile ilgili şartname her gün mesai saatleri içerisinde Karaman İş Merkezinde bulunan Belediye Hizmet Binası, Emlak ve İstimlak Müdürlüğünde görülebilir.
Ertuğrulgazi ve Sadıkbey Mahallelerindeki arsa vasıflı taşınmazlarımızın ihalesine katılacak istekliler istenilen belgeleri ve teklif mektubunu kapalı zarf içerisinde son müracaat günü olan 14/08/2024 tarihi ihale saatine kadar Emlak ve İstimlak Müdürlüğüne vermeleri gerekmektedir. 
Kapalı teklif (kapalı zarf) usulü ile satışa çıkan Ertuğrulgazi ve Sadıkbey Mahallelerindeki arsa vasıflı gayrimenkullerimiz 3065 sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun 17/p maddesine göre K.D.V.’ den istisna olup, ihale ile ilgili ilan, vergi, resim ve harçları alıcısı tarafından peşin olarak Belediye veznesine yatırılacaktır.
03-) Satış İhalesine Katılacak Olanlar;
İSTEKLİLERDEN İSTENECEK BELGELER (GERÇEK KİŞİ)
01-) Dilekçe, (Satışa çıkan gayrimenkulün yerini bildiğine ve gördüğüne dair)
02-) Kanuni İkametgâh Belgesi, (İl Nüfus Müdürlüğünden veya e-devlet üzerinden)
03-) İmza Sirküleri, (Noterden tasdikli)
04-) Nüfus Kayıt Örneği, (İl Nüfus Müdürlüğünden veya e-devlet üzerinden)
05-) Ayrıca istekliler adına teklifte bulunanın vekâletnamesi ile vekâleten iştirak edenin Noterden onaylı imza sirküsü.
06-) Geçici İhale Teminatı, (Teminat Mektubu verilmesi halinde limit içi ve süresiz olacak)
07-) Doküman (Şartname) Bedeli Makbuzu (₺ 500,00-)
İSTEKLİLERDEN İSTENECEK BELGELER (TÜZEL KİŞİ)
01-) Dilekçe, (Satışa çıkan gayrimenkulün yerini bildiğine ve gördüğüne dair)
02-) Ticaret ve Sanayi Odası Belgesi
03-) Ticaret Sicil Belgesi
04-) Şirketi temsil etme yetkisi ve yetkilinin Noterden imza sirküsü
05-) Ayrıca istekliler adına teklifte bulunanın vekâletnamesi ile vekâleten iştirak edenin Noterden onaylı imza sirküsü.
06-) Geçici İhale Teminatı, (Teminat Mektubu verilmesi halinde limit içi ve süresiz olacak)
07-) Doküman (Şartname) Bedeli Makbuzu (₺ 500,00-)
İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

Posta ile gönderilecek tekliflerin ilanda belirtilen son başvuru saatine kadar Komisyon Başkanlığına ulaşması gerekmektedir. Postadaki gecikmeler dikkate alınmaz. Saat ayarında T.R.T. saat ayarı esastır.


İLAN OLUNUR.

Belediyelerden iki şehirde satılık 11 arsa!


T.C.
EFELER BELEDİYESİ BAŞKANLIĞI
İ L A N
1-Mülkiyeti belediyemize ait, aşağıdaki listede nitelikleri belirtilmiş taşınmazların satış ihalesi, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesine istinaden Açık Teklif Usulü ile yapılacaktır. 

2-Satışı yapılacak taşınmazların ihalesi 07.08.2024 Çarşamba günü saat 14:10'da başlayacak, yukarıdaki tabloda belirtilen ihale saatinde, istekliler ihale sırasına göre içeri alınacaktır. İhale Yedieylül Mahallesi,  İzmir  Bulvarı No:5 Efeler/AYDIN adresindeki Efeler Belediyesi Hizmet Binasının 2. katında bulunan Meclis Toplantı Salonunda, Encümen huzurunda yapılacaktır.
3-İhaleye katılan gerçek kişiler; Efeler Belediyesi’ne borcu bulunmadığına dair yazı (kira, emlak, ilan-reklam, çtv. vb.) nüfus cüzdanı fotokopisi, ikametgâh ilmühaberi ile şartname ve geçici teminat bedelini, tüzel kişilerden ise yukarıdaki şartlara ek olarak; İdare merkezlerinin bulunduğu yer mahkemesinden veya siciline kayıtlı bulunduğu ticaret veya sanayi odasından veya benzeri bir makamdan ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge, Tüzel kişilik adına ihaleye katılacak veya teklifte bulunacak kişilerin tüzel kişiliğe temsile yetkili olduklarını gösterir noterlikçe tasdik edilmiş vekâletname, Geçici teminatın bankalardan alınacak  "Geçici Teminat Mektubu"  ile verilmesi halinde mektubun içeriğinin 2886 sayılı Kanunun 27. maddesi hakkındaki yönetmelikte belirli şartları taşıması ve süresiz olması gerekmektedir ayrıca kuruluş sözleşmesinin aslı, yönetim kurulu imza sirküleri, adres beyanı ile şartname ve geçici teminat bedelini, en geç ihale günü, 12.00'a kadar belediye veznesine yatırıp, ilgili evrakları Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim etmeleri gerekmektedir. Posta ile yapılacak müracaatlardaki, gecikmelerden istekli sorumludur.
4-Tüm masraflar (alım, satım, döner sermaye, ekspertiz, karar pulu, gazete ilan bedeli, vs.) alıcıya aittir. Taşınmazın tapu devir işlemleri satış bedelinin tahsilinden sonra yapılır.488 sayılı damga vergisi kanunu gereğince, İhale üzerine kalan kişi satın almaktan vazgeçse bile karar pulu bedelini ödemek zorundadır.
5-Yukarıda listede belirtilen ihalelere ilişkin şartname, ekleri ve ihale dosyası Yedieylül Mahallesi, İzmir Bulvarı ESKO İşhanı Kat:3 adresindeki Emlak ve İstimlak Müdürlüğü'nde mesai saatleri içinde görülebilir, şartname 1.000,00 (bin) TL karşılığında temin edilebilir. İhaleye katılabilmek için dosya bedeli olan 1.000,00 (bin) TL'nin ödenmesi zorunludur. Aksi takdirde ihaleye katılınamaz.
6-İhale katılan gerçek ve tüzel kişiler hakkında Kamu İhale Kurumu’ndan yasaklılık incelemesi yapılacak, yasaklı olanlar ihale dışı bırakılacaktır.
7-İhaleyi yapıp yapmamakta ve uygun bedeli tespitte ihale komisyonu tamamen serbesttir.
8-Bu ihaleye ilişkin bilgiler "www.efeler.bel.tr" adresinden öğrenilebilir.
-İş bu ilan sekiz (8) maddeden ibarettir.
 

1940 yılında Dolmabahçe Stadyumu projesi hazırlanmış! 25 bin kişilik stadyumun 1,5 yılda tamamlanması planlanmış!

İBB'nin Tarabya'da 398.1 milyon TL'ye satışa sunduğu 829 metrekarelik arsanın ihalesi iptal edildi! 

Taş Mahalle'de 7.1 milyon TL'den başlayan fiyatlarla! 2025 Aralık'ta teslim!


Geri Dön