28 / 04 / 2024

Belediyelere atık su arıtma inşaatı için 311 milyon TL destek sağlanacak!

Belediyelere atık su arıtma inşaatı için 311 milyon TL destek sağlanacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İller Bankası aracılığıyla yılın ilk yarısında belediyelere atık su arıtma inşaatı için destek olunacağını söyledi. Bakanlık, 311 milyon liralık finansman desteği sağlayacak...



Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, yerel yönetimlerin projelerini tamamlaması için harekete geçildiği ve İller Bankasının atık su arıtma tesisi ihtiyacını hibe ve kredilerle çözüme kavuşturduğu belirtildi. İller Bankasının önceki yıllara oranla daha fazla atıksu arıtma tesisi inşaatı için destekte bulunduğu vurgulanan açıklamada, yılın ilk yarısında belediyelere atıksu arıtma ihtiyacı için 311 milyon lira finansman yardımı yapıldığı kaydedildi.


 Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar ise temiz çevre ve sürdürülebilir şehircilik anlayışının gereği yerel yönetimlerin her türlü alt yapı ve üst yapı hizmetlerine proje ve finansman desteği sağlayacaklarını bildirdi.


Bayraktar, şöyle devam etti:


"2013 yılı içerisinde yerel yönetimlerin ihtiyaçlarını göz önüne alarak gerçekleştirdikleri çalışmalar sonucu atıksu arıtma alanında 19 proje ve 53 tesis inşaatıyla toplam maliyeti 311 milyon lira olan 72 adet iş yürütüldü. Geçtiğimiz yıllarda ortalama 75-80 civarında atıksu arıtma proje ve tesis inşaatı gerçekleştirilirken, bu yılın ilk altı ayında bu ortalama rakama ulaşmış bulunuyoruz. Önümüzdeki günlerde yapacağımız yeni ihalelerle bu rakamın yıl sonuna kadar önemli bir noktaya geleceğini tahmin ediyoruz. Çevreyi korumak için ne kadar fazla tesis yaparsak o kadar fazla nüfusa hizmet sağlamış olacağız. Çevre değerleri insanlığın ortak malıdır. Çevrenin korunması yönünde bize proje getiren bütün belediyelere, hiçbir siyasi ayrım yapmadan sonuna kadar destek veriyoruz"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla İller Bankasını büyük bir dinamizme kavuşturduklarını vurgulayan Bayraktar, sorunları bizzat yerinde tespit ettiklerini, her yeni projede daha iyi hizmet ettiklerini ve gelişen yeni teknolojileri devreye soktuklarını ifade etti. Bayraktar, İller Bankasının çok önemli uzman kadrosunun yerel yönetimler için de fırsat olduğunu sözlerine ekledi.


AA


Geri Dön