21 / 05 / 2024

BELTUR, 42 hastanedeki kantinlerini kapattı!

BELTUR, 42 hastanedeki kantinlerini kapattı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştirakleri arasında yer alan BELTUR, 42 hastanedeki kantinlerini kapattı...



İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştirakleri arasında bulunan BELTUR sözleşmeler yenilenmediği için  şehirdeki toplam 55 hastaneden 42'sindeki kantinleri kapattı.

Sputniknews'te yer alan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin gastronomi ve turizm iştiraki olan BELTUR, 2013 Aralık'ta kamu hastanelerinde kantin ve otomat hizmeti vermeye başlamıştı. Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsten hemen önce 2019'da toplam 55 hastane ve 78 noktada yaklaşık olarak 1.000 personelle çalışıyordu. BELTUR'un 2019 yılının şubat ayı yaptığı  sözleşme süreleri sonlanmaya başlamıştı. BELTUR, yapılan kantin ve otomat sözleşmelerinin uzatılması başvurusunu önce sözlü, sonra ise yazılı şekilde yaptı.

BELTUR, 42 hastanedeki kantinlerini kapattı!

Fakat BELTUR tarafından gerçekleştirilen başvurulara ilgili kurumlardan herhangi bir dönüş yapılmadı. Gerçekleştirilen yüz yüze görüşmelerle yine kantin ve otomat hizmet verildi.  İBB iştiraki BELTUR, 2020 yılının Mart ayı itibari ile tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını döneminde de kesintisiz şekilde hizmet verdi. Fakat yine bu dönem içerisinde süresi tamamlanan bazı noktalar,  tahliye edildi

Yaşanan gelişmelerle BELTUR, toplam 55 hastanede devam ettiği hizmetlerine toplam 42 hastanede son verdi. 

Sözleşmeler yenilenmediği için Tuzla Devlet Hastanesi, Kartal Koşuyolu Devlet Hastanesi ve Beylikdüzü Devlet Hastanesi'ndeki BELTUR noktaları önümüzdeki ay kapatılacak. Siyami Ersek Hastanesi'nde yer alan kantin ve otomat faaliyetleri de Aralık ayında sona erecek. Açıklanan detaylara göre, 15 Temmuz 2022 tarihi itibariyle hizmet verilen tüm noktalar kapatılacak.

 

BELTUR, Galata Kulesi'nin kirasını ödemedi mi?


Geri Dön