27 / 04 / 2024

'Ben belediye başkanı olsam' diyen Naci Görür Gaziantep'i işaret etti! O fay hattında stres yüklendi...

'Ben belediye başkanı olsam' diyen Naci Görür Gaziantep'i işaret etti! O fay hattında stres yüklendi...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür,  Gaziantep'e yakın olan fay hattının stres yüklendiğine vurgu yaparak ''Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım" ifadelerini kullandı. 



Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin düzenlendiği Deprem Bölgesi Zirvesi'nde kritik açıklamalarda bulundu. Görür, Antep'e yakın fay hattının stres yüklediğine değinerek '''Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım" dedi. 

ÖLÜDENİZ FAY KOLLARI STRES YÜKLENDİ

Gazeteduvar'da yer alan habere göre; Görür, Gaziantep’in deprem hattı asıl batısında Doğu Anadolu sınır fayı olduğunu ve buranın da kırıldığını açıkladı.

Buradan  uzun bir süre tehdit gelmeyeceğini belirten Görür'' Gaziantep’e daha yakın olan Ölüdeniz Fayı’nın kolları var, onlar stresle yüklendi. Ne zaman deprem olacak bilmiyoruz. Onların deprem oluşturma periyotları kimi araştırmalara göre 500 sene deniliyor. Ama üzerinde depremin en son ne zaman olduğunu bilmiyoruz" dedi.

 Ben belediye başkanı olsam diyen Naci Görür Gaziantep i işaret etti! O fay hattında stres yüklendi...

''BEN BİR BELEDİYE BAŞKANI OLSAM''

Prof. Dr. Görür "Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım. Bu da şu demek; Gaziantep’i mikro karelere bölmek. Kayaların direncini inceleyeceksiniz, ayrıca jeolojisini yapacaksınız. Bunları incelemeden, ne olduğunu anlamadan Gaziantep’i depreme dirençli yapamazsınız. Gaziantep’e kayma dalga hızının dağılımını bulacaksınız.

Deprem sırasında Gaziantep’in neresi daha hızlı sallanıyor neresi daha az sallanıyor, bunu bilmeniz lazım" dedi.

DEPREM DİRENÇLİ KENTLER OLUŞTURULMALI!

Depreme karşı dirençli kentler oluşturmanın önemini vurgu yapan Prof. Dr. Görür, deprem dirençli kentlerin oluşturulması deprem riski altındaki bölgelerde yaşayan insanların ve gelecek nesillerin güvenliği için önem taşıdğını söyledi.

Bu konuda uygun önlemler alındığında ve deprem dirençli yapılar inşa edildiğinde risklerin en aza indieilebileceğinden bahseden Görür  ''Kent planlamasından altyapıya, bina inşaatından acil müdahale planlarına kadar birçok alanda deprem dirençli önlemler almalıyız" dedi.

Prof. Dr. Naci Görür o illeri işaret ederek üstüne basa basa uyardı: 'Bağırıyorum dikkat edin diye'

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ve Naci Görür'den deprem açıklaması! 2024 depremsiz geçmeyecek!

 


Geri Dön