05 / 05 / 2024

Benzin ve motorin fiyatlarına gece zammı! Son fiyatlar ne oldu? İşte 23 Mart 2022 benzin ve motorin fiyat listesi...

Benzin ve motorin fiyatlarına gece zammı! Son fiyatlar ne oldu? İşte 23 Mart 2022 benzin ve motorin fiyat listesi...

Milyonlarca araç sahibi akaryakıt fiyatlarını yakından takip ediyor. Yeni gelen ve pompaya da yansıyan zamla beraber, benzin ve motorin fiyatları arttı. Peki benzin ve motorin fiyatları ne kadar oldu? İşte 23 Mart 2022 benzin ve motorin fiyatları...



1 senede yüzde 246 zam 

Megakent İstanbul'da bir sene önce benzinin litre fiyatı yaklaşık 7,07 TL, motorinin litre fiyatı ise 6,43 TL seviyesindeydi. İstanbul'da 2022'nin başında benzinin litre fiyatı 12,29 TL iken motorinin litre fiyatı 11,43 TL olmuştu.

Yapılan zamlarla beraber, benzine yıllık yüzde 180 zam gelirken, yılın başından bugüne kadar yapılan zam yüzde 61 oldu. Motorine senelik yüzde 246 zam gelirken, 2022'nin başından beri yapılan zam yüzde 95 oldu. 

Benzin ve motorin fiyatlarına gece zammı! Son fiyatlar ne oldu? İşte 23 Mart 2022 benzin ve motorin fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatlaması nasıl yapılıyor?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de içinde yer aldığı Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarına ilişkin ortalama ve dolar kurundaki değişiklikler dikkate alınarak refineriler tarafından belirleniyor.

Bu hesaplanmayla beraber dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar, piyasadaki rekabet şartları kapsamında şirketlere ve bölgelere göre değişebiliyor.

Bianet'te yer alan habere göre; Rusya ve Ukrayna arasında da yaşananlar dünya genelinde akaryakıt fiyatlarının artmasına neden oluyor. 2021 yılının son haftasından bu güne aralıksız şekilde artış gösteren brent tipi ham petrolün varil fiyatı 119 doları gördü. Türkiye’de ise bu durumla beraber ortaya çıkan TL'deki değer kaybı zamları etkiliyor.

20 milyon metrekare hazine arazisi yüzde 75 hibe desteğiyle kiraya verilecek!

Altın fiyatları sert düştü! Gram altın 6 lira kaybettirdi!

Et fiyatlarına Ramazan'da yeni zam

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön