07 / 05 / 2024

Benzin ve motorin zamları durmak bilmiyor! 1 yılda 79 zam!

Benzin ve motorin zamları durmak bilmiyor! 1 yılda 79 zam!

Akaryakıtlara son bir sene yüksek oranda zam yapıldı. Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası’nın (EPGİS) verilerine göre, 2021'de akaryakıta 79 defa zam geldi. 



Motorine 2021'de 8 TL 78 kuruş zam gelirken, şu an 14 TL 30 kuruş seviyesinde bulunuyor. LPG'nin fiyatı son bir senede 5 TL 98 kuruş yükselirken zamların çoğu pompa fiyatına yansıdı. Şu an LPG'nin ortalama satış fiyatı 9 TL 20 kuruş.

Benzin ve motorin zamları durmak bilmiyor! 1 yılda 79 zam!

Eşel mobil ismi verilen sistemle, akaryakıt fiyatlarındaki yükselişler ÖTV’den otomatik şekilde karşılanıyor ve akaryakıtta pompa fiyatının sabit kalması sağlanıyordu. Fakat sistemin gücü yükselen fiyatlar sebebiyle geçtiğimiz sene sonuna doğru tükenmiş, akaryakıt ürünlerinde ÖTV oranı sıfırlanmıştı.

Emekliye zamlı maaşlarda son dakika! Kime ne kadar zam yapılacak?

Bakan Derya Yanık açıkladı: Destek ödemeleri artırıldı!

Asgari ücretin üzerinde çalışanlar dikkat! Maaşlar nasıl hesaplanacak?

3600 ek gösterge için kritik tarih belli oldu! Emeklilik için bekleyenler dikkat!

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kararda şok gelişme! Bu vergiler...

İşçilere ödemeler yarın yapılıyor! 2.168 lira ceplerine girecek!

Kripto paralarda şok! Dönüş başladı mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön