18 / 05 / 2024

Benzin ve motorine çılgın zam geliyor! Böylesi görülmedi...

Benzin ve motorine çılgın zam geliyor! Böylesi görülmedi...

Brent petrolün varil fiyatındaki artışın ardından akaryakıt fiyatlarına zam göründü. 2014 yılından bugüne en yüksek seviyeye ulaşan petrol fiyatlarının, pompa fiyatlarına da yansıması bekleniyor.



KÜRESEL PİYASALARDA ENDİŞE ARTIYOR

Ukrayna sınırında 100 binin üzerinde bir askeri yığınak bulunduran Rusya’nın ülkeyi işgal edeceğine dair beklentiler enerji tedarik zincirini alt üst edeceği endişelerini artırıyor. Pentagon’a göre Moskova sınırdaki asker sayısını hafta sonu artırmaya devam etti. Kriz bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nde görüşülecek.

YENİ ZAMLAR GELEBİLİR

Doların 13.50-13.60 TL civarında yatay seyrini sürdürmesi ile birlikte uluslararası piyasalarda petrol fiyatlarının yükselmesi yeni fiyat artışları ihtimalini doğurdu.

Uluslararası piyasalarda brent petrolün varil fiyatı, 6 haftalık artışın ardından bugün yüzde 1,1 artarak 2014'ten bu yana en yüksek seviyeye ulaştı. West Texas Oil, geçen hafta %2 artışla 88 dolara yaklaştı. Bu yükselişte mevcut arz endişelerine yenilerinin eklenmesi etkili oldu.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön