04 / 05 / 2024

Benzin ve motorine çılgın zam geliyor! Böylesi görülmedi...

Benzin ve motorine çılgın zam geliyor! Böylesi görülmedi...

Brent petrolün varil fiyatındaki artışın ardından akaryakıt fiyatlarına zam göründü. 2014 yılından bugüne en yüksek seviyeye ulaşan petrol fiyatlarının, pompa fiyatlarına da yansıması bekleniyor.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Ocak ayı başında 2021 yılı enflasyon oranını açıklamış ve yıllık enflasyon yüzde 36,08 olarak belirlenmişti. TL'nin giderek artan negatif getiri etkisi ve enflasyonun daha da artacağı beklentisi akaryakıt fiyatlarındaki en büyük kaygılardı. 

Haber3com'da yer alan habere göre; geçen ay akaryakıt fiyatları, enflasyon ve dolardaki hızlı yükselişin etkisiyle benzinin litre fiyatı Ankara'da 14.12 lira, İstanbul'da 14.05 lira ve İzmir'de 14.13 lira oldu.

Aynı dönemde mazotun litresi Ankara'da ortalama 14.34 lira, İstanbul'da 14.27 lira ve İzmir'de 14.34 liradan satışa çıkıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön