29 / 04 / 2024

Benzinde son durum ne? 7 Ağustos benzin fiyat listesi..

Benzinde son durum ne? 7 Ağustos benzin fiyat listesi..

Brent petrolün piyasalarda yer alan durumuna göre şekillen benzinin fiyatı dakika dakika gelişmeleriyle takip ediliyor. Bildiğimiz gibi brent petrolün varil fiyatındaki değişimler, akaryakıt fiyatlarını da doğrudan etkilemektedir.



Brent petrolün piyasalardaki durumuna göre değişkenlik gösteren grafikle son zamanda motorin fiyatlarına 2,23 TL indirim gelmişti. diğer yandan; benzin fiyatı Ankara, İzmir ve İstanbul illerinde farklılıklar gösteriyor. Peki Benzin fiyatı ne kadar? Benzine indirim geldi mi? 


BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM GELDİ Mİ?


Benzinin litresine 2,23 TL indirim gelirken motorinin litresine ise 1,15 TL indirim geldi.
İndirim, gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacaktır.


Güncel akaryakıt pompa fiyatları nasıl?
İstanbul'da motorin litre fiyatı 23,39 liradan,
Benzinin litresi  20,03 liradan satılmaktadır.


BRENT PETROL FİYATI NE KADAR OLDU?


Brent petrolün piyasalardaki durumuna göre değişkenlik gösteren grafikle son zamanda motorin fiyatlarına 2,23 TL indirim gelmişti. Fiyatlarda yaşanan düşüşte, küresel petrol talebine karşı birtakım endişeler etkili oldu.
Buna göre Amerikan Petrol Enstitüsü, ticari ham petrol stoklarında geçtiğimiz haftadan bir önceki haftaya göre karşılaştırdığımızda yaklaşık 2 milyon varillik artış öngördüğünü açıklamıştır. Piyasa beklentisine göre, stokların ortalama 500 bin varil azalacağı şeklinde.

Stoklarda bir artış beklentisi var. Buna göre stoklardaki artış beklentisi, dünyanın en büyük petrol tüketicisi talebin düşük seyrettiği algısıyla fiyatları aşağı yönlü yönlendirdi.

Dünya çabında açıklanmış olan ekonomik veriler resesyon beklentilerini güçlendirerek talep endişelerine neden olmuştur.

Uzmanlara göre, petrol sahalarında yer alan yatırım eksikliği sebebiyle birçok üye ülkenin üretim kotalarını karşılamakta zorlandığı göz önüne alındığında grubun arzı artırmasının zor olacağını ifade etmekte.

7 Ağustos 2022 Brent Petrol fiyatı 94,66 dolar seviyesinde ilerlemektedir.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön