26 / 06 / 2024

Benzine yine zam geldi! İşte 6 Eylül akaryakıt fiyat listesi

Benzine yine zam geldi! İşte 6 Eylül akaryakıt fiyat listesi

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 56 kuruş, motorineyse 69 kuruş zam yapıldı.



Son günlerde petrol piyasasında gerçekleşen yükselişten sonra akaryakıt zammı haberleri gündemin zirvesinden inmiyor. Sektör kaynaklarından alınan bilgilere göre benzin ve motorine bir zam haberi daha geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzine 56 kuruş, motorineyse 69 kuruş zam yapıldı.

Geçtiğimiz hafta ham petrol haftalık yüzde 6,7 düşüşle 90 doların altına geriledi. Brent petrol ise yüzde 6,4 değer kaybederek 95 doların altına indi. Petroldeki gerileme sonrası akaryakıt fiyatları için indirim beklentisi oluşmuştu.

Yaşanan düşüş hem motorin hem de benzin grubunda büyük bir indirim getirmişti. Cuma günü benzinde 1 lira 51 kuruş, motorinde 2 lira 41 kuruş indirim yapıldı. 

Benzine yine zam geldi! İşte 6 Eylül akaryakıt fiyat listesi

Brent petrol kaç dolar? 

Brent petrolün varili uluslararası piyasalarda 96 doların üzerinde işlem görüyor.

Fiyatlardaki yükselişte,  İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun toplantısında üretimi kısacağına ve piyasalardaki arz daralmasını destekleyeceğine yönelik beklentiler etkili oldu.

OPEC+ grubu, petrol üretimini ekimde günlük 100 bin varil azaltma kararı aldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön