13 / 05 / 2024

Benzinle motorin arasındaki makas daha da açılacak çünkü...

 Benzinle motorin arasındaki makas daha da açılacak çünkü...

Doların baskısı ve Avrupa'daki resesyon nedeniyle gerileyen petrol fiyatları pompaya yansıyacak mı? İşte merak edilen bu sorula Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk yanıt verdi. Aktürk'e göre benzinde fiyatlar gerileyecek ancak motorin ve türevleri negatif ayrışacak.



Enerji krizi nedeniyle Avrupa'da pek çok enerji yoğun sektörde daralma meydana geldiğini ifade eden Aktürk, Avrupa'daki durgunluk nedeniyle Avrupa Merkez Bankası'nın da ne yapacağını şaşırmış durumda olduğunu dile getirdi. ECB'nin faiz artırmak istediğini ancak durgunluk nedeniyle problem yaşadığını kaydededen Aktürk, İngiltere para birimi paundun da dolar karşısında değer yitirmeye başladığına dikkat çekti.

Petrol fiyatlarının doların baskısı ile düştüğünü ifade eden Aktürk, piyasanın da düşme eğilimini desteklediğini söyledi. Avrupa Merkez Bankası'nın beklenen faiz artışını yapmasıyla petrolün daha da gevşeyeceğini tahmen ettiğini belirten Aktürk, "Petrol 75-80 dolar bandına yerleşebilir" şeklinde konuştu.çalışma ihtimali yüksek" diye konuştu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön