28 / 04 / 2024

Benzinle motorin arasındaki makas daha da açılacak çünkü...

 Benzinle motorin arasındaki makas daha da açılacak çünkü...

Doların baskısı ve Avrupa'daki resesyon nedeniyle gerileyen petrol fiyatları pompaya yansıyacak mı? İşte merak edilen bu sorula Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk yanıt verdi. Aktürk'e göre benzinde fiyatlar gerileyecek ancak motorin ve türevleri negatif ayrışacak.



 

Fed'in faiz artırımı kararı petrolü de etkiledi. Brent petrol fiyatları ocak ayından bu yana ilk kez 85 doların altını gördü. Dolar  yükseldikçe petrol fiyatının düştüğüne işaret eden Enerji Uzmanı Ali Arif Aktürk, petrol fiyatlarındaki düşüşün durgunluğu işaret ettiğini de vurguladı. Gazete Durum'a değerlendirmelerde bulunan Aktürk, düşüş trendinin devam edeceğini söyledi. "Petrol fiyatlarına dolardan baskı var, dolar yükseldikçe fiyatlar düşüyor" diyen Aktürk, petrol fiyatlarında kaydedilen düşüşün küresel anlamda da resesyonun bir göstergesi olduğunu söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön