17 / 05 / 2024

Benzinli ve dizel araçların satışı yasaklanıyor! Dikkat! Tarih resmen belli oldu!

Benzinli ve dizel araçların satışı yasaklanıyor! Dikkat! Tarih resmen belli oldu!

Avrupa Birliği, dizel ve benzinli araçları olanları üzecek haberi açıkladı. Avrupa Birliği tarafından alınan karar gereği, 2035'ten sonra dizel ve benzinli yakıt ile çalışan arabalar yasaklanacak. 



DİZEL VE BENZİNLİ ARAÇLARIN SATIŞI YASAKLANIYOR

Konu ile ilgili verilen detaylara göre, otomobil üreticileri, 2035 yılına kadar karbon emisyonlarını yüzde 100 azaltacak. Böylelikle AB ülkelerinde söz konusu tarihten itibaren benzinli ve dizel de dahil içten yanmalı motora sahip yeni otomobil satışı da yapılamayacak.

2030 yılı emisyon düşürme hedefi de otomobiller için yüzde 55, kamyonetler için ise yüzde 50 olacak.

Benzinli ve dizel araçların satışı yasaklanıyor! Dikkat! Tarih resmen belli oldu!

Kararı Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı açıkladı

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "AP ve AB Konseyi arasında 2035 itibarıyla sıfır emisyonlu yeni otomobil satışları konusunda bugün sağlanan siyasi anlaşmanın 2030 iklim hedefimize ulaşmak için çok önemli bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

Avrupa Birliği, 2050 yılına kadar bütün sektörlerin ve araçların sıfır emisyonlu olmasını planlıyor. Söz konusu düzenleme, bu aşamadan sonra resmen onaylanmasının ardından Avrupa Birliği Resmi Gazetesi'nde yayımlanarak yürürlüğe girecek.

Asgari ücrette zam heyecanı! Peş peşe açıklandı duyan dondu kaldı! 2023'te asgari ücret 8 bin TL mi olacak?

1 Ocak 2023 emekli zammını duyan şok oldu! 3 aylık hesaplamada şok deprem! Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı zammına bakın!

Akaryakıt fiyatlarında son dakika şoku! Benzin, motorin, LPG'nin litresi kaç TL? Opet, BP, PO 28 Ekim 2022 fiyat listesi


Geri Dön