05 / 05 / 2024

Benzinli ve dizel otomobiller için son dakika kararı! AB onayladı, 2035'te satışlar bitecek! 

Benzinli ve dizel otomobiller için son dakika kararı! AB onayladı, 2035'te satışlar bitecek! 

Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile mücadele çerçevesinde, karbon emisyonlarını sıfıra indirme planı kapsamında, Avrupa Birliği (AB), 2035'e kadar kıtada içten yanmalı motorlu araçların satışına son verme planına onay verdiğini duyurdu...



İlk olarak Temmuz 2021 tarihinde tavsiye edilen önlem, benzinli ve dizel otomobillere ek olarak, hafif ticari araçların satışlarının fiili şekilde durdurulması ve 2035 yılından itibaren Avrupa Birliği'nde elektrikli motorlara tamamen geçiş yapılması anlamını taşıyor. 

Almanya ve İtalya dahil ülkelerin talebinin ardından, AB ayrıca sentetik yakıtlar ya da plug-in hibritler gibi alternatif teknolojilerin kullanımı amacıyla yeşil ışık yakmayı onayladı. 

Benzinli ve dizel otomobiller için son dakika kararı! AB onayladı, 2035 te satışlar bitecek!  

Onay, sera gazı emisyonlarının tamamen ortadan kaldırılmasıyla bağlantılı olmasına rağmen; teknolojiler çevre STK'ları tarafından itirazla karşılaştı. 

LÜKS MARKALAR İÇİN ÖZEL MADDE 

NTV'de yer alan habere göre; Lüksemburg'da bir araya gelen çevre bakanları, büyük üreticilere ya da senede 10 binden az araç üretenlere tanınan CO2 yükümlülüklerinden muafiyetin 2035 yılının bitimine kadar 5 sene uzatılmasına da onay verdiler. 
Medyada "Ferrari değişikliği" şeklinde nitelendirilen maddenin özellikle lüks markalara yarar sağlayacağına vurgu yapıldı.

Benzinli ve dizel otomobiller için son dakika kararı! AB onayladı, 2035 te satışlar bitecek! 

Salı akşamı toplantıya başkanlık eden Fransa Ekolojik Geçiş Bakanı Agnes Pannier-Runacher, bunun otomotiv endüstrisi için büyük bir zorluk olduğunun altını çizerken, bununla beraber endüstrinin geleceği şeklinde elektrikli araçlara büyük ölçüde yatırımda bulunan Çin ve Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen rekabet karşısında bunun bir gereklilik olduğuna vurgu yaptı. 

Avrupa Yeşil Anlaşması'ndan sorumlu AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Frans Timmermans, konuyla ilgili açıklamasında "Otomobil üreticilerinin ezici çoğunluğu elektrikli arabaları seçti" ifadelerini kullandı. 

Benzinli ve dizel otomobiller için son dakika kararı! AB onayladı, 2035 te satışlar bitecek! 

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Komisyonu’nun önerisine onay vererek, AB’nin sıfır emisyon politikası çerçevesinde 2035'ten itibaren Dizel ve benzinli yeni binek otomobillerin ve hafif ticari araçların satışına yasak getiren bir öneriye onay vermişti. 

Alınan kaarla beraber 2035'ten  itibaren içten yanmalı motorlu araçlar yerine yalnızca elektrikli veya hidrojenli yeni araçların satışı için izin verilecek. 

Benzinli ve dizel otomobiller için son dakika kararı! AB onayladı, 2035 te satışlar bitecek! 

Almanya hükümetinin bu kararı kabul etmeyeceğini duyurmasından sonra 5 ülkeden daha yasak için erteleme talebi geldi. İtalya, Portekiz, Slovakya, Bulgaristan ve Romanya ilgili kararın 2040'a ertelenmesini talep etti. 

Motorine bir indirim daha geliyor! Bayram müjdesi! İşte Opet, PO, Shell, BP, Total 29 Haziran 2022 fiyat listesi...

Citroen C3 ve C4'te indirim artı düşük faiz fırsatı! Bu fiyatlara bakmadan sakın almayın! Fiyat listesi 29 Haziran 2022!

TOKİ yeni sosyal konut kampanyasını duyurdu: Bu illerde 120 180 ve 240 ay vade seçeneğiyle satılacak

65 yaş aylığı, evde bakım desteği, engelli aylığında son dakika! Temmuz'da kaç lira zam gelecek? Kim kaç TL maaş alacak?

TOKİ'den büyük fırsat! Taksitler 1.000 liradan bile az! Başvuru tarihleri belli oldu! Ucuz konut fırsatını kaçırmayın!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön