28 / 04 / 2024

Berdan Irmağı'nın kenarında düzenleme yapılacak!

Berdan Irmağı'nın kenarında düzenleme yapılacak!

Berdan ırmağının kenarında düzenleme yapılacak. Mersin'in Tarsus ilçe Belediye Başkanı Şevket Can, 2015 yılında yapacağı bazı projeleri anlattı. Başkan Can, 2015 yılında Tarsus'a ayrı bir güzellik katacaklarını söyledi.



Berdan Irmağı'nın her iki tarafını düzenleyeceklerini söyleyen Başkan Can, buranın bölgenin can damarı olacağını kaydetti. 

Başkan Can, "Şehir merkezimizden akan ve halen atıl durumda olan Berdan ırmağının ıslahının yapılarak, ırmağın her iki tarafında düzenleme yapılması, ırmak kenarına yürüyüş ve bisiklet yolları yapılması, çay bahçeleri ve balık lokantaları gibi sosyal tesisler yapılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulması en büyük hayalimdir. 

Projemizin gerçekleşmesi halinde Mersin ve Adana'dan da yoğun bir şekilde ziyaretçi akını olacağı ve şehir ekonomisine katkı yapacağını düşünüyoruz. 

Yine Berdan Irmağı kıyısında bulunan ve imar planında fuar alanı olarak ayrılan ve büyük bir kısmı kamulaştırılan alanda fuar ve kongre merkezinin yapılması, alanın bölge parkı olarak düzenlenmesi önem verdiğimiz diğer bir projemizdir" şeklinde konuştu. 


Hakimiyet


Geri Dön