28 / 04 / 2024

Bereket Döner yurt içinde 25, yurt dışında 10 şube açacak!

Bereket Döner yurt içinde 25, yurt dışında 10 şube açacak!

Bereket Döner, ağır bir rekabetin yaşandığı döner pazarında üretim gücü ve yeni ürünleriyle vites büyütüyor. Bu yılın ilk aylarında satışlarını yüzde 20 civarında artıran şirketin 2020 ciro hedefi 300 milyon TL....




Döner son yılların en dinamik pazarlarından biri haline dönüşerek, muazzam bir hızla büyüdü. Fortune'dan Ersan Taylan Çıplak'ın haberine göre, pazarın yıllık hacmi 10 milyar TL'yi geçti. Bunda standart kaliteyi yakalayan, tek bir merkezde hijyenik şekilde üretim yapan markaların katkıları hayli fazla.

Bu yılın ilk aylarında satışlarını yüzde 20 civarında artıran Bereket Döner'in 2020 ciro hedefi 300 milyon TL. Şirketin şube sayısı ise 125'e ulaştı. Ayrıca yurtdışında restoranları var. Bu restoranların tamamı franchising sistemiyle açıldı. Restoranların brüt kar marjı konsepte göre yüzde 40 ila 60 arasında değişiyor. Şubelerin aylık ciro potansiyeli ise 50-100 bin TL arasında değişiyor.

Bereket Döner, 2020'de yurtiçinde 25, yurtdışında (Gürcistan, Suudi Arabistan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Rusya, ABD...) ise 10 şube açmayı hedefliyor. Şirket, gelecek beş yıllık dönemde başta Suudi Arabistan olmak üzere tüm Ortadoğu'da şubeler açmayı planlıyor. Bunların yanı sıra Afrika, Orta Asya, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Makedonya ve Avrupa Ülkeleri'nde görüşmeler devam ediyor. Şirket, Avrupa'ya giriş kapısı olarak Bulgaristan'da gerekli girişimleri başlattı.


Geri Dön