03 / 05 / 2024

Bereket Grup bu yıl 4 kıtada faaliyet gösterecek!

Bereket Grup bu yıl 4 kıtada faaliyet gösterecek!

Bereket Grup, bugün 125'i aşkın tesisiyle doğrudan 500, tüm iş ortaklarıyla birlikte de 2 bin 500 kişiye istihdam yaratıyor. Yurt dışında da 20 ülkeye ihracat yapan grup, bu yıl yurt dışında daha da büyümeyi planlıyor.



Bereket Grup'un temelleri bundan 30 yıl önce İstanbul Beyoğlu'nda Bereket Döner markasıyla 25 metrekarelik bir dükkanda atıldı. Bugün ise Bereket Döner, Türkiye'nin en büyük, dünyanın ise üçüncü büyük döner üreticisi. Bereket Grup CEO'su Muhammet Nezif Emek, bu basanda 1999 yılında Türkiye'nin ilk hazır döner tesisini kurmalarının büyük rolü olduğunu belirtiyor. "İstanbul'da 12 bin 500 metrekarelik tesisimiz, günlük 60 ton kapasiteli üretimini sürdürürken Tokat Niksar'da kurduğumuz süt ve süt ürünlerindeki entegre tesisimiz de bu yapımızı daha da güçlendirdi. Bölgede kurduğumuz 5 bin 500 baş kapasiteli yeni nesil besi çiftliği de bizim alanımıza daha hakim olmamızı sağladı" diye konuşuyor.

Bereket Grup, bugün 125'i aşkın tesisiyle doğrudan 500, tüm iş ortaklarıyla birlikte de 2 bin 500 kişiye istihdam yaratıyor. Yurt dışında da 20 ülkeye ihracat yapan grup, bu yıl yurt dışında daha da büyüme pesinde. Halihazırda Suudi Arabistan'da iki ayrı şehirde birer subeleri olduğunu hatırlatan Emek, "Riyad'da ilk ve Abda'da ikinci şubemizin insaati devam ediyor. Aynı zamanda Iran, Katar, Irak, Gürcistan, Kuzey Kıbris, Makedonya, Afrika ve Kanada'da yeni şubeler açarak bu yıl 4 kitaya yayılacağız. Şubelerimizin bulunduğu ülkelerde kendi üretim tesisimizi de kuruyoruz" diye konuşuyor.

Bu yıl 300 milyon TL'nin üzerinde satış cirosuyla kapatmayı planlayan grup, toplamda ise 900 milyon TL'nin üzerinde bir ciroya ulaşmayı hedefliyor. Bereket Grubu halihazırda 2019-2023 iş planını uyguluyor. Bu kapsamda 2023 sonuna kadar mevcut 20 ülkeye yaptığı ihracatı 30 ülkeye çıkarmayı planlıyor. 10 ülkede de şubeleşmek için çalışmalarını yürütüyor. Emek, bu süreçte Türkiye genelinde subeleşme çalışmalarını daha da hızlandıracaklarını dile getiriyor. Yol haritasında başka neler olduğunu söyle paylasıyor: "Yeni bir marka lansmanı yapmış olacağız. 2023'0 3 milyar TL'nin üzerinde ciroyla kapatacağız. Halen Hadımköy tesisimizde 20 ülkeye ihracat yapan şirketimizin günlük üretim miktarını yeni dönemde 60 tondan 100 tona çıkarmayı hedefliyoruz. Günlük döner üretimini yeni yatırımlarla birlikte 100 tona çıkarken Türkiye genelinde tüm il ve ilçelere günlük sevkiyat yapacak ağa ulaşmış olacağız."

"YILDA 50 BİN KM YOL KAT EDİYORUM"

Bereket Grup CEO'su Muhammet Nezif Emek için kitap okumak ve seyahat etmek en büyük keyif. "Özellikle seyahat etmeyi değişik yerler görmeyi ve kültürel lezzetleri tatmayı çok seviyorum. Bu seyahatler hem is hem özel hayatıma aynı değer katıyor. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere yılda ortalama 50 bin kilometre yol kat ediyorum" diyor.


Geri Dön