01 / 05 / 2024

Berlin-Brandenburg Havalimanı 31 Ekim'de açılacak!

Berlin-Brandenburg Havalimanı 31 Ekim'de açılacak!

Berlin'de senelerdir faaliyete girmesi beklenen ve 31 Ekim tarihinde açılacağı duyurulan Berlin-Brandenburg Havalimanı'nda (BER) son hazırlıklar tamamlanıyor.



Almanya'nın başkenti olan Berlin'de senelerdir faaliyete girmesi beklenen ve 31 Ekim'de açılacağı müjdelenen Berlin-Brandenburg Havalimanı'nda (BER) son hazırlıkların tamamlanmak üzere olduğu belirtildi.

BER Genel Müdürü Prof. Dr. Engelbert Lütke Daldrup, havalimanının son durumuyla ilgili Berlin'de görev yapan yabancı gazetecilere bazı bilgiler verdi.

Daldrup, havalimanının açılışı için son aşamaya geldiklerini ve figüran yolcularla denemelere başladıklarını belirterek, günde bin figüran yolcu ve 450 personelle denemelerin sürdüğünü belirtti.

Denemeler için yaklaşık olarak 10 bin figüran yolcu ve yaklaşık 8 bin bagaj kullanıldığına işaret eden Daldrup, bu denemeler sayesinde eksiklikleri giderdiklerini kaydetti.

Daldrup, 31 Ekim tarihinde yeni havalimanının açılacağını ve Berlin'deki Tegel Havalimanı'nın ise 8 Kası tarihinde kapatılmasının planlandığını duyurdu.

2006 yılında temeli atılan ve Haziran 2012 tarihinde hizmete girmesi beklenen BER, o dönemde yangın söndürme sistemi ve inşaat hataları sebebiyle bir türlü açılamamıştı.
 


Geri Dön