29 / 04 / 2024

Fiorucci İstanbul'daki ilk mağazasını 31 Ekim'de Trump Cadde'de açıyor!

Fiorucci İstanbul'daki ilk mağazasını 31 Ekim'de Trump Cadde'de açıyor!

İlk mağazasını 1967'de Milano'da açan ünlü İtalyan marka Fiorucci, Türkiye pazarına İstanbul'dan girecek. Trump AVM ve işletmeci İzzet Çapa'nın işbirliğiyle geliştirilen mağaza 31 Ekim'de açılacak..



İlk mağazasını 1967'de Milano'da açan ünlü İtalyan marka Fiorucci, Türkiye pazarına İstanbul'dan girecek. Türkiye'ye ilk kez 1995'te gelen ancak ilk mağazası kısa sürede kapanan Fiorucci, bu kez daha uzun soluklu bir yatırım hedefledi. Trump AVM ve işletmeci İzzet Çapa'nın işbirliğiyle geliştirilen mağaza 31 Ekim'de açılacak. 

Fiorucci'nin Türkiye distribütörü olan Lea Tekstil'in yöneticisi Duygu Öcalan, Elio Fiorucci tarafından kurulup 1989'da Japon Edwin Jeans'e satılan markanın yeniden yapılanma ve yayılma sürecine girdiğini belirterek, "3 yılda 5 mağaza hedefliyoruz. 

Trump Cadde'de yer alacak 2'si İstanbul'da olmak üzere İzmir, Ankara, Adana'ya da gireceğiz. 

İkinci mağazamız da Çeşme Alaçatı'da olacak" dedi. öcalan, "İkea ürünler ile döşenmiş cep mağaza konseptini kullanacağız. İlk etapta kadın giyim, çocuk giyim, ayakkabı ve çanta olacak. Sonrasında erkek giyim de eklenecek. 

Fiorucci hip bir marka. Onu dünyada ünlü yapan, renkleri, canlılığı, neşesi ve sıra dışı olması" diye konuştu. 


Madonna ve Andy Warhol müdavimiydi


Fiorucci'nin en ünlü dönemi olan 70'ler ve 80'lerde özellikle New York'taki mağazası trend belirleyicilerin uğrak yeriydi. Andy Warhol ve Madonna dahil pek çok ünlü isim markanın müdavimleri arasındaydı, italya, ingiltere, ABD, Fransa, Romanya'nın da aralarında bulunduğu pek çok ülkede mağazası olan Fiorucci leopar desenleri ilk kullanan marka olarak da anılıyor. 


Habertürk


Geri Dön