29 / 04 / 2024

Besa Grup, güneş enerjisiyle elektrik üretecek!

Besa Grup, güneş enerjisiyle elektrik üretecek!

Ankara'da 6 bin kişiyi lüks konutla tanıştıran Besa Grup, Haymana'da hayata geçirdiği güneş enerjisi santraliyle de elektrik üretimine başlıyor. Santralle binlerce evin elektrik ihtiyacının karşılaması hedefleniyor...



Ankara'da 6 bin kişiyi lüks konutla tanıştıran ve Ankara'nın modernleşmesine katkı sağlayan Besa Grup, Haymana'da hayata geçirdiği güneş enerjisi santraliyle de elektrik üretimine başlıyor. Santralle binlerce evin elektrik ihtiyacının karşılaması hedefleniyor. 



SON yıllarda dünya gündeminden düşmeyen küresel ısınma ve iklim değişiklikleri, alternatif enerji kaynaklarına duyulan gereksinimi günden güne arttırırken, özel sektör de yavaş yavaş konuyla ilgili yatırımlara başladı. Başkent'te 6 bin kişiyi lüks konutla tanıştıran ve Ankara'nın modernleşmesine katkı sağlayan Besa Grup, Haymana'da hayata geçirdiği güneş enerjisi santraliyle de elektrik üretimine başlıyor. 


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdürlüğü'nce hazırlanan, Türkiye'nin Güneş Enerjisi Potansiyeli Atlasına (CEPA) göre, yıllık toplam güneşlenme süresi 2 bin 737 saat (günlük toplam 7,5 saat), yıllık toplam gelen güneş enerjisi bin 527 kilovvatt saat (kWh/mJyıl / günlük toplam 4,2 kWh/mJ) olduğu tespit edildi. 


Binlerce eve elektrik Dünya çapında güneşlenme süresi düşük olmasına karşın Almanya 37 bin megavvatt (mvv) elektrik üretimi ile güneş enerjisinde ilk sırada yer alırken, konumu itibariyle yüksek enerji potansiyeline sahip Türkiye'de ise işletmede olan güneş enerji santrallerinin kurulu gücü 25 megavvata ulaşmış durumda. 


Ankara inşaat sektöründe bir marka olan Besa Grup da Ankara'nın Haymana ilçesinde inşa ettiği güneş enerjisi santraliyle binlerce evin elektrik ihtiyacını karşılamayı hedefliyor. 


72 DÖNÜM ARAZİ ÜZERİNE KURULUYOR


GÜNEŞ enerji santrallerinin, güneş ışığından gelen enerji parçacıklarını elektrik enerjisine çeviren santraller olduğunu hatırlatan Besa Grup Yönetim Kurulu Üyesi Efe Bezci, bu santrallerin doğaya zararının minimum olması açısından geleceğin enerji üretim sistemlerinin basında geldlginl ifade etti. 

Besa Grup tarafından hayata geçirilen, Haymana Güneş Enerjisi Santrali nin 72 donum arazi üzerinde İlk etapta bin kllowatt elektrik gücünde kurulduğunu ve önümüzdeki dönemlerde 4 bin kllowatt gücüne çıkarılmasını amaçladıklarını kaydeden Efe Bezci, gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak adına güneş enerjisi santrallerinin çok önemli olduğunu vurguladı. 


Star


Geri Dön