28 / 04 / 2024

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki binalar için yükseklik serbest!

Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki binalar için yükseklik serbest!

İstanbul'un en gözde caddelerinden biri olan Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki binalara kat sınırlaması belediye meclisinden döndü. 



İstanbul'un en gözde caddelerinden biri olan Beşiktaş Barbaros Bulvarı'ndaki binalara kat sınırlaması belediye meclisinden geri döndü. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Planlama Müdürlüğü'nce prestij caddesi olarak planlanan Barbaros Bulvarı'nda serbest bırakılan yüksekliklerin 6 ve 8 katla sınırlandırılması talebi reddedildi.

Sabah Gazetesi'nden Zeynel Yaman'ın haberine göre ünlü müteahhit firmalarının kat karşılığı sözleşmesi imzaladığı bulvar, köprülere ulaşım ve boğaz manzarasına hakim olması sebebi ile astronomik rakamlarla fiyatlandırılması planlanıyor. 

Beşiktaş Barbaros Bulvarı ndaki binalar için yükseklik serbest!

1950'li yıllarda açılan Barbaros Bulvarı'nda eski binalar dönüşüm için bekliyor. Barbaros Prestij Alanında arsa büyüklüğüne göre 2.5 emsal imar izni verilirken yükseklik serbest bırakıldı. 

Nisan ayında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın oluruyla Boğaz siluetine aykırı yapılaşmaların oluşmasını engellemek amacı ile yeniden plan çalışması gerçekleştirildi. Binaların, dikey değil yatay yapılaşmasını sağlayabilmek amacıyla, zemin altı katların otopark ve bodrum olarak değerlendirilmesi de önerildi. Belediye meclis komisyonuna sunulan plan düzenleme teklifi meclisin mevcut planların korunması gerektiği düşüncesiyle reddedildi.


Geri Dön