04 / 07 / 2024

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek'teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

Boğaziçi’nde iş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait olan oldukça değerlia arazi, İBB devre dışı bırakıldı ve Cumhurbaşkanı imzasıyla imara açıldı. İşte ayrıntılar...



Şu an otopark olarak kullanılan arazi, yeni uygulanan plan değişikliğiyle sosyal tesis (yurt) alanı, kültürel tesis alanı, park ve trafo alanı” şeklinde yapıldı. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; 3.5 dönümünde yurt inşa edilecek olan arazinin, 5 dönümü kültürel tesis için ayrıldı. Arazinin 2.3 dönümü de park şeklinde planlandı. 

Planlama sürecine hem usul hem de esas açısından karşı duran İBB Boğaziçi İmar Müdürlüğü, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'ne başvuruda bulunarak plan değişikliğinin iptal edilmesi talebinde bulundu. 

İş insanı Zeynel Abidin Erdem’e ait Beşiktaş Bebek teki 11 bin 424 metrekarelik arazi imara açıldı!

11 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen başvuruda,  2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'na göre bu alandaki uygulamaların Boğaziçi İmar Müdürlüğü'nün yetki sınırları içinde olduğuna dikkat çekildi. Boğaziçi ön görünümündeki plan değişikliklerinin İBB Meclisi kararı ve belediye başkanının onayının ardından, Kurulun onayı ile yürürlüğe gireceği ifade edildi. Araziyle ilgili İBB Meclis kararı olmadığına dikkat çekilerek onama sürecinin kanuna uygun olmadığının altı çizildi. 

İmza atan isimler şu şekilde açıklandı:

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, İçişleri Bakanı Soylu, Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Milli Savunma Bakanı Akar, Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu.

İstanbul'un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde neler oluyor? Son dakika! 

Kanal İstanbul çevresinden tapu toplayanlara kötü haber!

Türkiye'nin deprem risk haritaları çıkarılıyor! Tehlikeli ve riskli yerler imara açılmayacak!


Geri Dön