28 / 04 / 2024

İstanbul'un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde neler oluyor? Son dakika! 

İstanbul'un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde neler oluyor? Son dakika! 

İstanbul'un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat devam ediyor. İşte arazideki son durum...



İstanbul Beşiktaş’taki Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde hayata geçirilen lük projenin imar planları Danıştay tarafından iptal edilmişti. Ancak inşaat son sürat devam ediyor. Mimarlar Odası, ‘hukuksuz ve kaçak' inşaatı durdurmayan Beşiktaş Belediyesi, İBB ve bakanlık yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmak için hazırlık yapıyor.

Danıştay, Etiler Polis Okulu arazisinde üç gökdelen inşa edilmesinin önünü açan imar planlarını geçen senenin son günlerinde iptal etmişti. Fakat, plansız kalan arazide lüks proje inşa edilmesi için Mayıs'ta başlayan inşaat çalışmaları hız kesmiyor.

İstanbul un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde neler oluyor? Son dakika! 

Proje için yürütülen çalışmaların yasa dışı olduğuna dikkat çeken Mimarlar Odası, kaçak inşaata göz yuman Beşiktaş Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunmak için hazırlık yapıyor. 

Konuyla ilgili SÖZCÜ’ye açıklamalarda bulunan TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen, Haziran'da her üç kuruma  Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisi üzerinde başlayan inşaat çalışmaları hakkında bilgi almak için yazı yazdıklarını fakat herhangi bir sonuç olmadığı belirtildi. 

İşte İstanbul Beşiktaş’taki Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisindeki son durum...


Geri Dön