13 / 05 / 2024

İstanbul'un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde neler oluyor? Son dakika! 

İstanbul'un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde neler oluyor? Son dakika! 

İstanbul'un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat devam ediyor. İşte arazideki son durum...



2018'de İBB tarafından proje için verilen yapı ruhsatının süresinin dolduğunun altını çizen Esin Köymen, burada ruhsat düştüğü için inşaat yapılamayacağına dikkat çekti. 

Sözcü'den İsmail Şahin'in haberine göre; Kaçak inşaatın durdurulması için haziran'da bir açıklamada bulunduklarına fakat yapılaşmanın tam gaz devam ettiğine vurgu yapan Köymen, konuyla ilgili olarak “Danıştay imar planı iptal etti, arazi şu an plansız, ruhsatın süresi doldu. İnşaatın mühürlenmesi gerekiyor. Kaçak yapılaşmaya göz yuman kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunacağız” ifadelerini kullandı. 

İstanbul un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde neler oluyor? Son dakika! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyesinin yasalara uyması gerektiğinin altını çizen Köymen, “Seçili müteahhitlerin kural tanımadığı bir sektör oldu inşaat sektörü. Kim yaparsa yapsın, yasalar önünde eşit olmalı. İmar plan iptal edilmiş bir yerde hisse satış yapıldı, ruhsatın süresi dolmuştu satış yapıldığı sırada. Arka arkaya hukuksuz bir süreç var. İmar yönetmeliğine uygun adımların atılması gerekiyor” şeklinde konuştu ve tepkisini dile getirdi. 

İstanbul un paha biçilemeyen arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde neler oluyor? Son dakika! 

Etiler Polis Meslek Yüksek Okulu, Beşiktaş Rumelihisarı Mahallesi’nde 13 bin 199 metrekarelik 2011 ada 29 parsel ile 18 bin 686 metrekarelik 271 parsellerde yer alıyor. Danıştay’ın iptal kararından önce 8 Kasım 2021 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi, projede sahip olduğu payı, 2 milyar 80 milyon Türk Lirası bedel ile yapım ihalesini kazanan ortaklıkta yer alan Yapı ve Yapı'ya satmıştı. 

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde inşaat başladı!

İstanbul'un en değerli arazilerinden Etiler Polis Meslek Yüksekokulu arazisinde flaş gelişme! İnşaat tam gaz!

Geri Dön