Beşiktaş Koleji"nde Sanat Fabrikası kuruldu!
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları çatısı altındaki BJK Koleji sanata büyük yatırım yaparken, Türkiye"de okullar arasında da bir ilke imza attı
Levent"te bulunan okul kampüsünün bir katını tamamen sanata ayıran BJK Koleji, Sanat Fabrikası adını verdiği bu bölümün açılış törenini, bugün sanatçıların, yazarların, tiyatrocuların, müzisyenlerin katılımı ile birlikte yaptı.
Sanat Fabrikası"nın açılış kurdelesini BJK Koleji Okul Müdürü Naime Demirbaş ile sanatçılar; Levent Üzümcü, Mahir İpek, Veda Yurtsever İpek, Devin Özgün çınar, Seda Güven, Ayça Abana, yazar Tolga Gümüşay, caz müzisyeni ve besteci Yavuz Akyazıcı, BJK Koleji öğrencisi ünlü çocuk yıldız Emre Berke Zincidi ve BJK Koleji öğrencileri birlikte kestiler.
Her çocuğun bir müzik aleti çaldığı ve sanatın bir dalı ile ilgilendiği BJK Koleji"nde açılış töreninde de öğrenciler çeşitli etkinlikler gerçekleştirdiler. Sanat Fabrikası"nın Müzik bölümünde öğrenciler farklı müzik istasyonlarının tanıtımı yaptılar. Ritm Perküsyon Kulübü öğrencileri ritm şov yaparken, solist öğrenciler mini konser verdiler. Öğrencilerin bir bölümü ise okul içerisinde keman, yan flüt dinletileri yaptılar. Sanat Fabrikası Görsel Sanatlar bölümünde ise öğrenciler yağlı boya resim, ebru sanatı ve seramik yaptılar.
Okul Müdürü Naime Demirbaş törendeki konuşmasında, Ulu Önder Atatürk"ün Hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz fakat sanatçı olamazsınız sözünü hatırlatırken, BJK Koleji"nde sanatla ilgilenen, sanatı ve sanatçıyı anlayan bir nesil yetiştirmek istiyoruz. Öğrencilerimiz arasından geleceğin sanatçılarının yetişeceğine inanıyoruz dedi. Tiyatro ve sinema sanatçısı Levent Üzümcü, açılışa gelirken sıradan bir yer ile karşılaşacağını ancak BJK Koleji Sanat Fabrikası"nı görünce çok mutlu olduğunu ifade ederek, BJK Koleji öğrencileri çok şanslı. Sanat Fabrikası bu okulun vizyon sahibi kişiler tarafından yönetildiğini gösteriyor. Burada vakit geçirecek olan öğrenciler belki ilerde sanatçı olmayı tercih etmeyecekler ama sanat her zaman yaşantılarında olacak, sanatı ve sanatçıyı anlayan bireyler olacaklar. Bir okulun koskoca bir katını sanata ayırması beni çok mutlu etti. Bu anlayışın diğer okullara da örnek olmasını diliyorum dedi. Tiyatro ve sinema sanatçısı Veda Yurtsever İpek, öğrencilerin BJK Koleji Sanat Fabrikası"nda yapacağı çalışmalar ile sanata karşı bakış açışı kazanacaklarını vurguladı. Tiyatro ve sinema sanatçısı Mahir İpek, öğrencilerin bu yaşlarda sanatla ve müzikle iç içe olmalarının önemli bireyler olmalarını sağlayacağını belirtti. İpek, öğrencilerden Sanat Fabrikası"nın kıymetini bilmelerini istedi. Yazar Tolga Gümüşay, Sanat Fabrikası"nı tarlaya benzetirken, Burada ekilen tohumlar güzel yetişecek. Sanatı sevmek, sanatçı olmak kadar önemli dedi. Caz müzisyeni, bestekar Yavuz Akyazıcı ise BJK Koleji Sanat Fabrikası"ndan geleceğin müzisyenlerinin, sanatçılarının çıkacağına inanıyorum diye konuştu.
700 m2"lik bir alana yapılan BJK Koleji Sanat Fabrikası son teknoloji ile donatıldı. Müzik bölümünde; 4 adet yalıtımlı enstrüman odaları, 1 adet solfej dersliği, 1 adet ayak piyano, Türkiye"nin 7 bölgesine ait enstrümanları gösteren ve yöresel müzikleri çalan harita, 1 adet akıllı tahta, komplike ses sistemi, dinleti ve aktivite alanı yer almaktadır. Görsel Sanatlar bölümünde ise yağlı boya resim, ebru, seramik, origami ve çeşitli etkinliklerin yapılabilmesi için gerekli düzenlemeler sağlanmıştır.
egitimtercihi.com