01 / 05 / 2024

Beşiktaş Media Markt 17 Aralık'ta açılacak!

Beşiktaş Media Markt 17 Aralık'ta açılacak!

Beşiktaş Media Markt 17 Aralık 2009 Perşembe günü saat 06.00'da kapılarını açacak



Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, kendisini "Anadolu çocuğu", uluslararası markaları ise "vahşi batılı" olarak konumlandıran zihniyetin, pazarda yaptıkları ile değil, birtakım söylemlerle fırsat yakalamaya çalıştığını belirterek, "Media Markt, müşterilerinin cebine giren ve cebinden çıkanı gözeten bir perakende anlayışına sahiptir. Bu yaklaşımı eleştirenlere diyoruz ki, lafla değil, çalışarak yürür bu gemi" dedi.

Topatan, 17 Aralık 2009 Perşembe günü saat 06.00'da açacakları 15. mağazaları Beşiktaş Media Markt'ın tanıtımı için düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, toplam 4 bin 800 metrekare alanda kurulan mağazada 50 bin ürün sergileyeceklerini belirtti.

Yaşanan ekonomik krize rağmen, 2009 sonuna kadar toplam 15 Media Markt'a ulaştıklarını ifade eden Topatan, şöyle konuştu:

"Avrupa'nın en hızlı büyüyen Media Markt zinciri, Türkiye'deki Media Markt'lar oldu. Biz, bu sonucu 'bakmadan almayan' müşterilerimize borçluyuz. Müşteriye yarattığımız fiyat avantajı bazı 'sözde rakip'lerin veryansın etmesine neden oluyor. Biz bu tepkilere gülüyoruz. Kendisini 'Anadolu çocuğu', uluslararası markaları ise 'vahşi batı'lı olarak konumlandıran bu zihniyet, pazarda yaptıkları ile değil, birtakım söylemlerle fırsat yakalamaya çalışıyor. Media Markt, müşterilerinin cebine giren ve cebinden çıkanı gözeten bir perakende anlayışına sahiptir. Müşterisini her zaman kollar. Bu yaklaşımı eleştirenlere diyoruz ki, lafla değil, çalışarak yürür bu gemi. Herkes kendi işine konsantre olsun."

Pazarda güçlü bir rekabet olduğunu belirten Topatan, "Rekabette asıl olan verilerdir. CHIP dergisinin Kasım'09 sayısında açıkladığı karşılaştırmalı testte Media Markt birinci olmuştur. En düşük fiyat garantisi, koşulsuz iade
garantisi, ürün çeşitliliği, rahat atmosfer koşulları gibi kriterlerle rakiplerimizi geride bıraktık. Hizmet kalitemizi aynı şekilde sürdüreceğiz" diye konuştu.

Nuri Topatan, son 10 yıl baz alındığında, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de teknolojik ürünlere ve internete yönelik yoğun bir talebin söz konusu olduğunu vurgulayarak, teknolojik ürünlere merakı olan ciddi bir hedef kitle ve büyük bir pazar olduğunu söyledi.

Müşterinin tercihleri ile birlikte, teknoloji perakendeciliğindeki rekabetin daha da kızıştığına dikkati çeken Topatan, Media Markt olarak teknolojiye en çabuk ulaşılabilen nokta olmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bu nedenle Türkiye genelindeki tüm önemli il ve ilçe merkezlerinde olmayı planladıklarını ifade eden Topatan, nüfusu yaklaşık 2 milyon olan Beşiktaş'ın da bunlardan biri olduğunu vurguladı.

"Teknoloji artık bir lüks olmaktan çıktı" diyen Topatan, müşterinin istediğine anında ulaşabilmesi gerektiğini, bu nedenle İstanbul'un en büyük merkezlerinden biri olan Beşiktaş'ın sadece Türkiye Media Markt için değil, uluslararası anlamda da stratejik bir nokta olduğunu söyledi.

Topatan, kampanyaları sayesinde iki yılda, toplam 100 bin metrekare alanda, 36 milyon ziyaretçiye ulaştıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Bir hafta içerisinde Pendik Pendorya ve  Ankara  Kentpark açılışlarımızın ilk iki saatinde 17 bin 352 ziyaretçi ağırladık. Bu ziyaretçiler 38 bini aşkın ürünle Media Markt'lardan ayrıldı. Çoğunluğunu LCD, notebook ve cep telefonunun oluşturduğu bu alışverişler bize şunu gösterdi ki, Türk tüketicisi söz konusu teknoloji olunca kar, ayaz, gece, gündüz dinlemiyor. Ümraniye'de açtığımız mağazada gerekenleri öğrendik. Biz izdiham olmasını istemiyoruz. Geçen günlerde Ankara'da Kentpark'ta Media Markt açtık. Orada rekorlar kırdık. Kentpark'ta hiçbir şey olmadı. Herkes sakindi. 10 binden fazla insan dışarıda bekliyordu.

Beşiktaş mağazasının açılacağı perşembe günü de belki yollar tıkanmış olur.

Valilikten bunun için izin aldık. 3,5 kilometre bariyer kuracağız. 600 güvenlik görevlisi bulunacak.

-"2010 SONUNDA CİRO LİDERİ OLMAK İSTİYORUZ"-
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Topatan, "Rekabetin bu derece keskin olmasına ihtiyaç var mı?" sorusunu ise şöyle yanıtladı:

"25 Eylül 2007'de geldiğimizde Türkiye'de müşterimiz 2 bin liranın altında plazma televizyon görmemişti. Biz müşterimize daha düşük fiyatlar sunduk. Herkes bizi takip etti. Aynı konseptleri yapmaya başladılar. Bu konsepti biz 30 yıl evvel bulduk. Bizi rahat bıraksınlar biz de onları rahat bırakırız. Şöyle düşünün, Formula I'desiniz, dikiz aynasına bakıyorsunuz arkanızda bir nokta beliriyor. Daha sonra o nokta büyüyor ve neredeyse yan yana geliyor. Dikiz aynasına bakan şirketler var. Biz kimseyle savaşmaya gelmedik. Biz sadece 2010 yılı sonunda ciro lideri olmak istiyoruz."

Mağazalarında sattıkları malları Türkiye'den tedarik ettiklerini ifade eden Topatan, mağazalarda müşteriler için rahat alışveriş alanları yarattıklarını ve vitamin bar koyduklarını belirtti.

Topatan, Türkiye teknoloji pazarının potansiyel büyüklüğünün 10 milyar dolar olduğunu ve mevcut pazarın da 9 milyar dolara yaklaştığını söyledi.

-"BİZ HER ZAMAN AVLARIZ"-
ABD'li teknoloji market zinciri Best Buy'ın Türkiye'de mağaza açmasının rekabeti nasıl etkileyeceği yönündeki soruya karşılık veren Topatan, "Bir kıtadan, başka bir kıtaya geçmek değişiklikler yaratır. Bizim grupta geçen sene 19,5 milyar avro ciromuz oldu. Rekabet daha da canlanacak. Fiyatlar düşecek.

Müşteriler kazanacak. Yatan aslanlar avlanmaz. Her zaman aç olacaklar. Biz her zaman avlarız. Her zaman en iyi fiyatlar olacak" şeklinde konuştu.

Beşiktaş mağazasıyla beraber İstanbul'da 7 mağazaya ulaşacaklarını dile getiren Topatan, bu sayının yetmediğini, 2010 yılında İstanbul başta olmak üzere büyük şehirlerde bunun yanı sıra Antalya, Konya ve Kayseri gibi şehirlerde de mağaza açacaklarını bildirdi.

Topatan, spotçu olup açılışta uygun fiyatlı mal almak isteyenlere karşı, kutulara "Media Markt" damgası bastırdıklarını söyledi.

Nuri Topatan, bir gazetecinin "Avrupa Komisyonunun mayıs ayında açıkladığı kararda Intel'den indirim alarak rakip firmanın ürününün satılmadığına dair bir davanın içerisinde Media Markt'ın ismi geçiyordu. Burada tüketiciler zarar gördü mü?" sorusunu ise "O Intel olayına bakamam. Ben Türkiye için konuşabilirim. Bunu Almanya'daki holdinge sormamız lazım. Türkiye için, Beşiktaş için her şeyi sorabilirsiniz. Ama Intel olayı tüm dünyadaki Media Markt'ı kapsadığı için bir açıklama yapamam" şeklinde cevapladı.

Topatan, "Türkiye'de böyle bir anlaşma yapıyor musunuz?" sorusuna ise "Bilmiyorum" karşılığını verdi.
AA

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Teknomarkette ‘Anadolu Çocuğu' ‘Vahşi Batı' kavgası patladı

Alman teknoloji perakende zinciri Media Markt'ın Türkiye Operasyonları Genel Müdürü Nuri Topatan, “Fiyat avantajımıza rakipler veryansın ediyor. Kendisini ‘Anadolu Çocuğu', uluslararası markaları ise ‘Vahşi Batılı' olarak konumlandıran zihniyet, söylemlerle fırsat yakalamaya çalışıyor. Lafla değil, çalışarak yürür bu gemi, herkes kendi işine konsantre olsun” dedi.

TÜRKİYE'de 15'inci mağazasını İstanbul Fulya'da açmaya hazırlanan Alman Metro Grubu'na bağlı elektronik mağazalar zinciri MediaMarkt'ın Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, yarattıkları fiyat avantajının bazı rakiplerinin veryansın etmesine neden olduğunu savunarak, “Biz bu tepkilere gülüyoruz. Kendisini ‘Anadolu Çocuğu', uluslararası markaları ise ‘Vahşi Batılı' olarak konumlandıran bu zihniyet, pazarda yaptıkları ile değil, birtakım söylemlerle fırsat yakalamaya çalışıyor. Lafla değil, çalışarak yürür bu gemi, herkes kendi işine konsantre olsun” dedi.

15'inci mağazayı açıyor

Nuri Topatan, Türkiye'deki 15'inci mağazalarını perşembe günü sabah saat 06.00'da Beşiktaş'ta açacakları bilgisini vererek, 4 bin 800 metrekarelik alanda kurulan mağazada 50 bin ürün sergileyeceklerini söyledi. Ekonomik krize karşın, 2009 yılı sonuna kadar toplam 15 Media Markt'a ulaştıklarını vurgulayan Topatan, “Avrupa'nın en hızlı büyüyen Media Markt zinciri, Türkiye'dekiler oldu. Biz, bu sonucu ‘bakmadan almayan' müşterilerimize borçluyuz. Müşteriye yarattığımız fiyat avantajı bazı ‘sözde rakip'lerin veryansın etmesine neden oluyor” diye konuştu.

Yeni açılışlara devam

Topatan, Beşiktaş mağazasıyla beraber İstanbul'da 7 mağazaya ulaşacaklarını dile getirerek, bu sayının yetmediğini, 2010 yılında İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde ve Antalya, Konya ve Kayseri gibi şehirlerde de mağaza açacaklarını aktardı. Nuri Topatan, Beşiktaş'daki açışılışta spotçu olup uygun fiyatlı mal almak isteyenlere karşı, kutulara Media Markt damgası bastırdıklarını da anlattı.

İzdiham olmayacak

Teknoloji perakendeciliğinde rekabetin daha da arttığına dikkat çeken Topatan, şöyle konuştu:
“Teknolojiye en çabuk ulaşılabilen nokta olmayı hedefliyoruz. Bu nedenle Türkiye genelindeki tüm önemli il ve ilçe merkezlerinde olmayı planladık. Nüfusu yaklaşık 2 milyon olan Beşiktaş da bunlardan biri. Teknoloji lüks olmaktan çıktı. Müşterinin istediğine anında ulaşabilmesi gerekiyor. Açılışlarda izdiham olmasını istemiyoruz. Beşiktaş mağazasının açılacağı perşembe günü belki yollar tıkanabilir. Valilikten izin aldık, 3.5 kilometre bariyer kuracağız ve 600 güvenlik görevlisi olacak.”

2010 sonunda ciro liderliği hedefi

NURİ Topatan, sektördeki rekabete ilişkin bir soru üzerine de, “Biz pazara girdiğimizden itibaren daha düşük fiyatlar sunduk. Herkes bizi takip etti. Aynı konseptleri yapmaya başladılar. Bu konsepti biz 30 yıl önce bulduk. Bizi rahat bıraksınlar biz de onları rahat bırakırız. Biz kimseyle savaşmaya gelmedik. Sadece 2010 yılı sonunda ciro lideri olmak istiyoruz. Mağazalarımızda sattığımız malları Türkiye'den tedarik ediyoruz. Türkiye'de pazarın potansiyel büyüklüğü 10 milyar dolar, mevcut pazar ise 9 milyar dolara yaklaştı” dedi.
Hürriyet

'Gemi lafla değil çalışarak yürür'

Avrupa'da en hızlı büyüyen Media Markt zinciri olduklarını söyleyen Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan "Bu gemi lafla değil, çalışarak yürür" diyerek rakiplerine meydan okudu
Media Markt Operasyonlardan Sorumlu Türkiye Genel Müdürü Nuri Topatan, kendisini 'Anadolu çocuğu', uluslararası markaları ise 'vahşi batılı' olarak konumlandıran zihniyetin, pazarda yaptıkları ile değil, söylemlerle fırsat yakalamaya çalıştığını belirterek, "Media Markt, müşterilerinin cebine giren ve cebinden çıkanı gözeten bir perakende anlayışına sahiptir. Bu yaklaşımı eleştirenlere diyoruz ki, lafla değil, çalışarak yürür bu gemi" dedi. İstanbul Fulya'da açılacak mağaza öncesi basın toplantısı düzenleyen Topatan Topatan, Avrupa'nın en hızlı büyüyen Media Markt zinciri, Türkiye'deki Media Markt'lar olduğunu söyledi. Bu sonucu 'bakmadan almayan' müşterilerine borçlu olduklarını kaydeden Topatan "Türkiye'de geride bıraktığımız iki yıldan bu yana yaptığımız tüm reklam kampanyalarında bu kadar sıradışı olmamızın sebebi, müşterilerimizi her şeyden değerli görüyor olmamız" dedi.

REKABET KIZIŞTI
Teknoloji artık bir lüks olmaktan çıktığını belirten Topatan müşterinin istediğine anında ulaşabilmesi gerektiğini söyledi. Müşterinin tercihleri ile birlikte, teknoloji perakendeciliğindeki rekabetin kızıştığına dikkati çeken Topatan, hedeflerini 'teknolojiye en çabuk ulaşılabilen nokta olmak' olarak açıkladı.

'BEST BUY'LA REKABET ARTAR FİYAT DÜŞER'
TOPATAN, ABD'li teknoloji market zinciri Best Buy'ın Türkiye'de mağaza açmasının rekabeti nasıl etkileyeceği yönündeki soruya "Bir kıtadan, başka bir kıtaya geçmek değişiklikler yaratır. Rekabet daha da canlanacak. Fiyatlar düşecek. Müşteri kazanacak. Yatan aslanlar avlanmaz. Her zaman aç olacaklar. Biz her zaman avlarız. Her zaman en iyi fiyatlar olacak'' şeklinde konuştu.

600 GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÇALIŞACAK
MEDİA Markt 15'inci mağazasını diğerlerinden farklı olarak İstanbul'un merkezinde kuracak. Fulya'daki 4 bin 800 metrekarelik 50 bin ürünün sergileneceği mağaza yarın sabah 6'da açılacak. Beşiktaş mağazasında tıkanıklık yaşanabileceğini bunun için Valilikten izin aldıklarını söyleyen Topatan "3.5 kilometre bariyer kuracağız. 600 güvenlik görevlisi bulunacak" dedi. Topatan, Türkiye genelindeki önemli il ve ilçe merkezlerinde olmayı planladıklarını belirtti.
Sabah

 


Geri Dön