27 / 04 / 2024

Beşiktaş Meydanı projesi tartışma yarattı!

Beşiktaş Meydanı projesi tartışma yarattı!

Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar Beşiktaş Meydan, Ortaköy Kültür Vadfsj ve kentsel dönüşüm projesi için çalışmaların başladığını söyledi. Hazinedar 'Buranın tam 100 misil büyüklüğünde aktif bir yeşil alanı yapacağız' dedi.



Beşiktaş Belediyesi Başkanı Murat Hazinedar Ortaköy Vadisı'ni aktif yeşil alana dönuştüreceklerini belirterek "Buranın tam 100 misil büyüklüğünde aktif bir yeşil alanı yapacağız. Ortafcöy Küftür vadisinde yeşilini güçlendireceğiz" dedi Hazinedar. Beşiktaş Meydcviı nda trafiğin yer altına alınaca^nı otobüs durakJannm kaidrtacagvıı açıkladı Deprem naki taşıdıg* açıklanan Sınanpaşa. Türkafi, Vtşnezade. Ortakoy ve Macioye mahaAermde de kentsai dönüşüm yapılacak. Hazinedar projenin ayrıntılarını şöyle anlattı: "Otopark, bankalar ve iş yerleri yıkılacak. 

Anıtlar isa korunacak. Yayalaştırma kapsamında Ihlamurdere Caddesi de araç trafiğine kapatılacak. 

Beşiktaş Evlendirme Dairesi nin bulunduğu alana Ihlamur Meydan Projesi İla 1000 araç kapasiteli otopark yapılacak. Park projesi olarak tarihe geçecek. 

Sosyal medya üzennden bazı yurttaşlardan tepki geidi. Yurttaşlar projelerin halka açılmasını ve yeşilin korunmasını Btadi Beşiktaş takı bazı dükkan sahipleri ise kentsel dönüşüm projesine karşı olduklarım ve projelerin halka sorulması ger ettj&ra söyledi. Toplumcu Mühendisler ve Mimarlar Meclisi de itirazlarını şöyle sıraladı: Beşiktaş Meydanı beton bir kütleye dönüştürülecek. Araç ve yaya güvenlisini de tehdit eden olası proje, battı çıktılar ve İstinat duvarlanyla. yaya erişimini engelleyen, meydana çıkan tarihi caddelerin ilişkilerini kesen, gerek görsel gerekse yaşamsal ve kültürel bütünlümü yok etme tehdidi İçermektedir Mimar Sinan tarafından 1550II yıllarda İnşa edilmiş tarihi ve mimari özellikler! nedeniyle korunması gereken Sinan Paşa Cami, dibinden geçirilmesi planlanan bat-çm tüneli nedeniyle zarar görme tehUkeetyle karşı karşıyadır" 


Cumhuriyet


Geri Dön