05 / 05 / 2024

Beşiktaş 'taki 40 yıllık üst geçit önceki gece yıkıldı!

Beşiktaş 'taki 40 yıllık üst geçit önceki gece yıkıldı!

Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Meydanı"ndaki üst geçidi bir gece operasyonuyla yıkarak ortadan kaldırdı. Büyükşehir yetkilileri, yaya üst geçidinin kaldırılma nedenini ˜üst geçidin vatandaş tarafından kullanılmaması" olarak açıkladı  



şžENOL BAşžTAKAR

Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Meydanı"ndaki üst geçidi bir gece operasyonuyla yıkarak ortadan kaldırdı. Büyükşehir yetkilileri, yaya üst geçidinin kaldırılma nedenini ˜üst geçidin vatandaş tarafından kullanılmaması" olarak açıkladı. Yapılan ölçümlere göre üst geçidin yüzde 20 kapasiteyle çalıştığı tespit edildi.   Yaklaşık 40 yıldır Beşiktaş"ta hizmet veren yaya üst geçidinin önceki gün kaldırıldığını konuyla ilgili bilgi almak için telefonla ulaştığımız Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal da Star İstanbul"dan öğrendi. Ünal œGeçit, ana arterde olduğu için sorumluluk Büyükşehir"e ait. Büyükşehir, çalışmalarını ilçe belediyelerine danışmadan gerçekleştirebilir dedi.

BÜFELER DEˆKALDIRILACAK

Üst geçit olmasına rağmen yayalar geçit yerine hem zemindeki trafik lambalarını tercih ediyorlardı. Yaklaşık 40 yıldan beri hizmet veren geçidin yerine yayaların rahat geçebileceği sinyalizasyon sistemi devreye sokulacak. Yapılan çalışmalarla yapıların tamamı özürlüler için de uygun hale getirilecek. Geçidin her iki ayağında bulunan büfeler kaldırılarak uygun bir alana taşınacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çalışmaları kısa sürede bitirecek .
Star

 


Geri Dön