02 / 05 / 2024

Beşiktaş'ın Ümraniye arazisi yeniden ihaleye çıkacak!

Beşiktaş'ın Ümraniye arazisi yeniden ihaleye çıkacak!

Beşiktaş’ın çok büyük sorunlar yaşadığı Ümraniye’deki araziyle ilgili, ‘Siyasi engelleme var’ iddialarını kesin bir dille yalanlayan yöneticiler, "Yeniden ihaleye çıkılacak. O zaman girip alacağız. Zaten oraya spor tesisi dışında bir şey yapılamaz." dedi.




Akşam gazetesinde yer alan habere göre, Beşiktaş’ın çok büyük sorunlar yaşadığı Ümraniye’deki araziyle ilgili, ‘Siyasi engelleme var’ iddialarını kesin bir dille yalanlayan yöneticiler, “Kesinlikle böyle bir şey yok. Birisi araziyi almış, bize pahalıya satmaya çalışıyor” ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Yönetimi uzun süredir altyapı tesislerini Ümraniye’deki araziye taşımak için plan ve program yapıyor. Nevzat Demir Tesisleri’nin yanında bulunan yaklaşık 30 dönümlük araziyi alarak bütün altyapı takımlarını buraya taşımak isteyen Beşiktaş, arazinin tahsisi konusunda yaklaşık iki senedir sıkıntı yaşıyor. 

ORTAKLIK TEKLİF ETTİ

Siyasi iradenin Beşiktaş’a bu yeri vermediği ve engellediği şeklindeki söylentileri Akşam gazetesi Siyah-Beyazlı yöneticilere sorduk, işte verilen cevap: "Kesinlikle siyasi bir engel yok. Orada daha önce birisi ihaleye girip, araziyi almış. Bu işleri kovalayan birisi. Sonra kulübe geldi, aldığı paranın 5 misli fazlasına bize satmaya çalıştı. Birlikte işletelim, Park Orman tarzı bir mesire alanı yapalım, önerisi getirdi. Biz bunları reddettik. İhale de iptal oldu. Yeniden ihaleye çıkılacak. O zaman girip alacağız. Zaten oraya spor tesisi dışında bir şey yapılamaz."

 

SPORCULAR ORADA KALACAK

 

Ümraniye'de yer alan araziyi bir an önce almak ve tesis üşüncesini hayata geçirmek isteyen yönetim, futbolun bütün altyapısını buraya taşıyacak. Yemekhane ve yatakhanesi bulunacak olan tesislerde konaklayacak sporcular, şehrin stresinden ve kötü alışkanlıklarından uzakta kalacak. Böylece sporcuların yetişmesi için ideal bir ortam hazırlanmış olacak.


Geri Dön