29 / 04 / 2024

Besim Tibuk Kapadokya'daki otelini geri alıyor

Besim Tibuk Kapadokya'daki otelini geri alıyor

Net Holding'in patronu Besim Tibuk, İş Bankası'na vermek zorunda kaldığı Kapodokya'daki otelini geri alıyor



Şimdiye kadar KKTC'ye 200 milyon dolar yatıran ve geçtiğimiz günlerde Lefkoşa'daki Merit Oteli açan Net Holding'in patronu Besim Tibuk, "Bir yerde izolasyon varsa ölüm fermanı gibidir. Biz buraya çözüm olacak diye yatırım yaptık. Böyle olacağını bilseydim hiç yatırıma girmezdim" dedi
 
'Türk bankaları cesetler üzerinde büyüdü'
Bir önceki krizden ağır yara ile çıkan Besim Tibuk, Türk bankacılık sistemine de ateş püskürüyor. Tibuk, "Birileri çıkıp 'Türk bankaları krizden güçlü çıktı' diyor. Buna çoık gülüyorum. Dev gibi firmalar 20-30 milyon dolarlık borcu için batırıldı. Batırılan bankaların şubesini, çalışanlarını 60-70 bin dolara alan 12-13 şubeli bankalar 2.5 milyar dolara daha sonra yabancılara satıldı. Türk bankaları ne yazık ki cesetler üzerinde büyümüştür. Kimse çıkıp bunları söylemeye cesaret edemiyor" dedi.

Kapadokya'daki oteli 31 Ekim'de geri alıyor
2001'de yaşanan ekonomik kriz sonrası zor bir dönem geçiren ve Kapadokya'daki otelini İş Bankası'na vermek zorunda kalan Tibuk, 7 yıl sonra otelini geri alıyor. 31 Ekim'de otelin kendilerine döneceğini söyleyen Tibuk, "Artık hiçbir bankaya borcum kalmadı" dedi.

Uzun bir süredir yatırımlarını Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne kaydıran ve şimdiye kadar her zaman ada ile ilgili olumlu konuşan Net Holding'in patronu Besim Tibuk, "Böyle olacağına bilseydim, hiç yatırıma girmezdim"
dedi. 

40 milyon dolara mal olan ve 10 ay kadar önce hizmete açtığı Lefkoşa Merit Oteli'nin resmi açılışından sonra görüştüğümüz Besim Tibuk, artık KKTC'ye yönelik izolasyonun kalkacağına dair umudunu kesmiş görünüyor.

BİR OTEL AÇTI, BİR OTEL KAPATTI
Tibuk, KKTC'ye 200 milyon dolar para yatırdığını belirterek, "Önce bende çözüm olacak diye yatırıma girdim. Yatırım yaptıktan sonra çıkmak zor iş. Biz hesaplarımızı artık KKTC'de anlaşma olmayacak mantığına göre yapıyoruz. Ancak hiç olmazsa yatırımın karşılığı alalım diye düşünüyoruz, onun için uğraşıyoruz" değerlendirmesinde KKTC Turizm Bakanı Hamza Ersan Saner, KKTCde son yıllarda giderek artan villa turizmini kontrol altına almak için çalışma başlattıklarını söyledi. Ağırlıklı olarak İngiliz bulundu. KKTCde Lefkoşa'daki oteli açarken, Magosa'daki tatil köyünün kapısına kilit vurmak zorunda kaldığını söyleyen Tibuk, buna gerekçe olarak bir türlü gelmeyen turisti gösterdi. Gerek KKTC Hükümeti'nin gerekse çizen Tibuk, "Adamın biri yolun ortasına taş koymuş 'Buradan geçemezsin' diyor. Tamam da taşın kıyısından köşesinden geçmek mümkün. THY, İran'dan, İsrail'den Türkiye'de Gaziantep ve Antakya havalimanından dolaşarak buraya turist getirebilir" dedi.

'ANTALYA'DA PARA BASARDIK'
Bir dönem 18 bin kişiyi istihdam ederken, şimdi 600'ü Türkiye, 2000'i de Kıbrıs olmak üzere 2 bin 600 kişiyi istihdam eden Tibuk, artık büyümek istemediğini söyledi. Bu arada Net Holding'in Mali Koordinatörü Hulki Başkütük de, grubun Kuzey Kıbrıs'taki tesislerinin Antalya'da olsaydı para basacağını belirterek, "Ama bir kere burada yola çıkıldı artık" diyerek başka bir konunun altını çizdi.
HaberTürk/Hacer Gemici


Geri Dön