06 / 05 / 2024

BES’lilere kredi kolaylığı geliyor

BES’lilere kredi kolaylığı geliyor

BES'teki katılımcıların finansman ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla sözleşmelerini sonlandırmak yerine birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı koşullarla kredi çekebilmesi imkanı sağlanacak.



Resmi Gazete'de yayımlanan 2023 yıllı programında Bireysel Emeklilik Sistemi ile ilgili yeni düzenlemeler yapılacak.

BES'teki katılımcıların finansman ihtiyaçları sebebiyle sözleşmelerini sonlandırmak yerine birikimleri sayesinde sistemden ayrılmadan avantajlı bir şekilde kredi çekebilmesi için alacağın devri uygulamasının hayata geçirilmesi sağlanacak.

Ortalama fon büyüklüğü, ortalama tüketici kredisi ve tutarları dikkate alınarak durum analizi ve de projeksiyon çalışması yapılacak.

Paydaşların görüşleriyle birlikte taslak yönetmelik hazırlanacak. Katılımcılar, bankalarla ve emeklilik şirketleri arasındaki koordinasyonu sağlayacak bir de altyapı kurulacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada "Önümüzdeki dönemde, sistemde yeni düzenlemeler ve teşvikler de hayata geçirilerek, ülke olarak birikimlerimizi daha da yüksek seviyelere ulaştıracağız" ifadelerini kullanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön