28 / 04 / 2024

Best Buy, Türkiye'de ilk mağazasını Ekim'de açıyor

Best Buy, Türkiye'de ilk mağazasını Ekim'de açıyor

ABD'li elektronik devi Best Buy, uzun süre araştırdıktan sonra Türkiye'deki ilk mağazasını Ekim'de İstanbul'da açacağını duyurdu



Türkiye pazarını 2 yıl araştırdıktan sonra 18 ay önce ofisini açan ABD'li elektronik devi Best Buy, ilk mağazasını Ekim ayında İstanbul'da açıyor. Şirketin CEO'su Bob Willet, "Bir pazara girmeden önce o ülkeyi iyice araştırırız. Pazarı girdikten sonra tanımayız. İlk mağazayı İstanbul'da Ekim ayında açıyoruz" dedi.

Türkiye'de bir an önce mağaza açmak için aceleleri olmadığını anlatan Willet, "Hiçbir şekilde aceleci davranmadık. Kötü açılış çok kötü bir şeydir. Biz iyi bir açılış, iyi bir giriş yapabilmek için bekledik. Mağaza açmak öyle 5 dakikada yapılabilecek bir şey değil. Yıl sonuna kadar iki mağaza daha açma planımız var. Bunlar İstanbul dışında olacak" diye konuştu. Willet, "Mağazanın açılış süresinin gecikmesinde krizin etkisi oldu mu?" sorusuna da şu yanıtı verdi:"Kesinlikle böyle bir etki yok. Türkiye'de daha hızlı ya da daha yavaş olamazdık. Her şey plan doğrultusunda ilerliyor. Mağazanın açılışı için bazı alışveriş merkezi projelerinin de tamamlanmasını bekledik."

Türkiye zor pazar rakipler çok güçlü

Türkiye'nin gelişim performansını beğendiğini ve çok iyimser olduğunu belirten Willet, Türkiye pazarına inandığını söyledi. Ekimde açılacak ilk mağazayı dört gözle beklediğini kaydeden Willet,"Türkiye biraz da zor bir pazar. Çünkü çok güçlü rakipler var. Fakat biz buna hazırlıklıyız" dedi.

Geçtiğimiz hafta Türkiye'de Avrupalı yatırımcılarla bir toplantı yaptıklarını hatırlatan Willet, bazı görüşmeler için pazartesi günü yeniden Türkiye'ye geleceğini söyledi. Willet, Türkiye'deki Best Buy ekibini fantastik şeklinde niteleyerek,"Onlardan çok müthiş işler bekliyorum" diye konuştu.

Gazete Habertürk


Geri Dön