17 / 06 / 2024

BES’te kaybettiren nedenler!

BES’te kaybettiren nedenler!

Bireysel Emeklilik Sistemi BES’e olan ilgi artsa da akıllardaki soru işaretleri bitmiyor.  Peki BES’te kazanmanın önündeki engeller neler? İşte cevabı



Bireysel emeklilik sistemi (BES) ve otomatik katılım sisteminde (OKS) devlet katkısı dahil toplam fon büyüklüğü kurulduğu 2003 yılından bu yana ilk kez 1 trilyon Türk Lirasını geçti. BES’teki katılımcı sayısı ise 16,4 milyona yaklaştı.

Türkiye’de uzun vadeli tasarruf ve yatırım yapmak isteyenlerin tercihi olarak son dönemde sıkça karşımıza çıkan Bireysel Ememklilik Sistemi birçok kişinin aklında da soru işaretlerine neden oluyor.

Bireysel emeklilik fonlarıyla ilgili bilgi aktaran BES 101 hesabı https://x.com/101_bes X sosyal medya adresinden yaptığı BES Yatırımında Kaybettiren Zihniyet başlığıyla yaptığı paylaşımda, nedenlerini sıraladı. İnsarın BES’e girmemek için çeşitli bahaneler ürettiğini kaydeden BES 101, bunları “Yaşım daha genç 40 yaşına gelince başlarım, Devlet katkısı göz boyama, stopajla geri alıyorlar, BES yapacağıma altın alır koyarım. (koyamadı), BES yapacağına thyao alsaydın x30 yapmıştın. (alamadı), Devlet bu paralara çöker bizi kandırır” diyerek alt alta sıraladı. Takipçilerinden çoğu BES’in kazandırdığına dair yorumlar yaptı.

İŞTE O PAYLAŞIM VE GELEN YORUMLAR

 

Yüzde 25 kira sınırının kaldırılması; ev sahibine mi yoksa kiracıya mı yarayacak?

Fatih Portakal, emeklilerin Temmuz zammında rakam verdi: En düşük emekli maaşı 13 bin TL! Refah payı olacak mı?

Kandilli Rasathanesi'nden büyük Marmara depremi uyarısı: Bugünden başlanarak hazırlanmak gerekiyor! 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön