29 / 04 / 2024

Beştepe Kütüphanesi açılıyor!

Beştepe Kütüphanesi açılıyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı'nda yaptığı açıklamada "Türkiye'de büyük bir kütüphanemiz yoktu. 5 milyon ciltlik bir kütüphane yaptık. Birkaç ay sonra açılacak." ifadelerini kullandı




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde 2019 Prof. Dr. Fuat Sezgin Yılı Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Posta gazetesinde yer alan habere göre, Erdoğan, "Türkiye'de büyük bir kütüphanemiz yoktu. 5 milyon ciltlik bir kütüphane yaptık. Birkaç ay sonra açılacak." dedi.

BİRKAÇ AY SONRA AÇILACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması şu şekilde; "Yavrularımız imkansızlıktan okuyamamıştır. Kalkıp büyükşehirlere gelemezlerdi. Biz ne yaptık 76 üniversiteden 206 üniversiteye çıktık. Karslı, Ardahanlı, Hakkarili, Vanlı kendi şehirlerinde okuyabiliyorlar. Niye? Eğer ilme saygılıysanız, ilmin önünü açacaksınız. Bunu yaparken de kendi kültürlerini aşağı gören aydınlarla da mücadele ettik. Türkiye'de büyük bir kütüphanemiz yoktu. 5 milyon ciltlik bir kütüphane yaptık. Birkaç ay sonra açılacak. 150 milyon ciltlik kütüphaneler var dünyada. Bizimki geride ama başlamazsak olmaz. Bizimde bir süre sonra dev kütüphanelerimiz olacak."


Geri Dön