19 / 05 / 2024

BETA yıl içinde 3 yeni mağaza açacak!

BETA yıl içinde 3 yeni mağaza açacak!

BETA ayakkabının sahibi Taner İkiışık, Anadolu’dan sıcak tutan bot değil, yüksek miktarda topuklu ayakkabı siparişi geldiğini görünce Van'da şube açmaya karar verdi.



TÜRKİYE'NİN önde gelen ayakkabı üreticilerinden BETA Yönetim Kurulu Başkanı Taner İkiışık, Doğu ve Güneydoğu'da yeni ticari üssün Van olacağını söyledi. 

 

Bu söylemini tahminlere değil, satış verilerine dayandıran İkiışık, internetten yapılan siparişlerdeki patlama ve İran'la başlayan sınır ticareti nedeniyle Van'ın Türkiye'nin yeni ticaret üslerinden biri olacağına dikkat çekti.  


Marmara ve Ege bölgesi ağırlıklı olarak Türkiye genelinde 33 mağazası olan BETA, yıl içinde üç yeni mağaza açmayı planlıyor. İnternet mağazalarına doğudan gelen satışların dikkat çekici boyuta geldiğini belirten Taner İkiışık, "Beta.com web sitemiz, şu an en çok satış yapan beş mağaza arasına girdi. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinden yoğun sipariş alıyoruz. Bunda mevsim normallerine göre bölgede ayağı sıcak tutan ayakkabılar üretmemiz etkili olabilir ama bölgeden alışkın olmadığımız şekilde yüksek ökçeli çizmelere, yüksek ökçeli ayakkabılara yoğun talep var" diyor.  İkiışık, gelen talepler üzerine Van'a mağaza açacaklarını bildirdi.  

 

DOĞU'NUN EKONOMİ ÜSSÜ

 

İnternetten gelen siparişlerdeki müşteri profilinin ağırlıklı olarak 30-35 yaş grubu, kadın ve üniversite mezunu olduğuna dikkat çeken İkiışık "1 Şubat 2016'da mağaza açacağımız  Van'dan beklentimiz çok büyük. Van halkı çok meraklı, tabiatı güzel ve İran ile sınır ticareti çok hızla gelişiyor. Van, bölgenin bir numaralı ticaret şehri olmaya aday.  Önümüzdeki 2 -3 sene içinde hızlı tren hattının Van’a ulaşması da bunda etkili olacak “ dedi. İkiışık, Van dışında New York ve Londra'da mağaza açmayı planladıklarını söyledi. Üretim ayağında da Fransa'dan dünyaca ünlü bir markayla çalışmalar yaptıklarını belirten İkiışık,  gizlilik  anlaşması gereği firmanın ismini açıklayamadığını söyledi. 

 

ÜRETİM REKORU KIRILIYOR

 

Türkiye'de seçim dönemlerinde 'siyasi belirsizlik' gerekçesiyle ayakkabı sektöründe üretimlerin yavaşladığını ve bu yüzden pek çok firmanın şimdi yarışta geri kaldığına dikkat çeken İkiışık : "2015'de 7 Haziran ve 1 Kasım'da iki seçim olmasına rağmen biz her ay yeni bir satış rekoru kırıyoruz. Çünkü biz iki seçim döneminde korkusuzca üretim yaptık. İki seçim üretim yapmayanlar şimdi geri kaldı. Biz ise tam tersine cesaretle devam ettik ve Ağustos ayının ortasında kış ürünleri siparişlerini almaya başladık" diye konuştu. 

 

***

Üretilen her ayakkabıyı önce ben denerim

 

Müşteri memnuniyetine büyük önem verdiklerini belirten İkiışık, üretim süreci ve kalite kontrolü konusunda şunları söyledi: “ Üretilen her yeni ayakkabıyı önce ben denerim. Hiç sahte deri kullanmam. Prensibim, önce vermek, sonra para kazanmak. Ayakkabı yaparken, insanların mutluluğu ve konforunu düşünüyoruz. Buna dikkat etmezseniz, ayak şekliniz ve sağlığınız bozulabilir.” 

***

EŞİMİN HAYIR DUASINI ALIRIM

 

Taner İkiışık:  "Her yeni mağazamızı eşim Handan Hanım'ın hayır duası ile açıyoruz" 


Star/ Selim Efe ERDEM


Geri Dön