30 / 04 / 2024

Beyaz Saray’dan stratejik rezerv açıklaması!

Beyaz Saray’dan stratejik rezerv açıklaması!

OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararının ardından, Beyaz Saray’dan açıklama geldi.



OPEC ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun günlük petrol üretimini kasımdan itibaren 2 milyon varil azaltma kararını açıkladı. OPEC+ grubunun bu açıklamasının ardından bir açıklama da Beyaz Saray’dan geldi.

Beyaz Saray’dan gelen açıklama da, ABD Başkanı Joe Biden'ın  OPEC+ grubunun petrol kararından dolayı hayal kırıklığına uğradığı belirtildi.

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Ulusal Ekonomi Konseyi Direktörü Brian Deese, konuyla ilgili ortak yazılı bir açıklama yaptı.  Yapılan ortak açıklamada, "Başkan Biden, küresel ekonomi Putin'in Ukrayna işgalinin olumsuz yöndeki etkileriyle mücadele ederken, OPEC+ grubunun üretimi azaltmaya yönelik aldığı basiretsiz kararından dolayı hayal kırıklığına uğramıştır." ifadesine yer verildi.

Kış aylarında tüm dünyada enerji kaynaklarının hayati önemde olduğuna işaret edilen açıklamada, söz konusu kararın artan enerji fiyatlarından dolayı zorluklar yaşayan düşük ve orta gelirli ülkeler arasında olumsuz etkileri olacağına dikkat çekildi.

Beyaz Saray’dan stratejik rezerv açıklaması!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön