14 / 05 / 2024

Beykoz belediye meclis binası yükseliyor!

Beykoz belediye meclis binası yükseliyor!

Beykoz Belediyesi’nin modern tasarımla inşaatına başladığı meclis binasında 2. kata ulaşıldı.



 

Beykoz Belediyesi’nin modern tasarımla inşaatına başladığı meclis binası hızla yükseliyor. Kuyu temel sistemiyle sağlam ve güvenli şekilde hayata geçirilen binada 2. kata ulaşıldı.

 

Beykoz Belediyesi'nde yer alan habere göre, belediye ana hizmet binasının arkasında inşa edilen yeni binayla meclis çalışmaları daha kullanışlı bir mekânda yürütülecek.

 

Başkan Çelikbilek: “Beykoz Bu Binada Şekillenecek” 

 

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, başkan yardımcılarıyla birlikte inşaat alanını gezerek çalışmaları yerinde denetledi. Başkan Çelikbilek konuyla ilgili olarak, “Beykoz’un geleceği burada şekillenecek, ilçenin yüz akı olan kararlar ilçeye yaraşır bu binada alınacak” diye konuştu.

 

4 Katlı Olacak

 

Fen İşleri Müdürlüğü tarafından engelli vatandaşların hizmet erişimi ve kullanımına uygun olarak inşa edilen yeni meclis binası 5 bin 460 metrekare alan üzerine, bodrum kat, zemin kat, 1. ve 2. kat olmak üzere 4 katlı olarak hayata geçiriliyor.

 

Yeni belediye binasında, arşiv, sığınak, teknik birimler, meclis salonu, resepsiyon, fuaye, kokteyl salonu, meclis odası, encümen odası, komisyon odaları, grup toplantı odaları ve açık ofisler bulunuyor.

53 Kuyu Temel Açıldı

Alanının verimli kullanılması ve çevre binaların güvenliği için binanın etrafı, yükseklikleri 5,30 metre ile 17,10 metre arasında değişen 53 adet kuyu perde duvarla çevrelendi.

Kuyu perde temel kazısında 3 bin 617 metreküp toprak ele kazıldı. Kuyu perde duvar imalatında toplam 105 ton demir ve 1700 metreküp beton döküldü ve duvarlara toplam 4 bin 766 metre uzunluğunda 297 adet kalıcı zemin çivisi ve bin 566 metre uzunluğunda 116 adet ön germeli geçici ankraj imalatı gerçekleştirildi. Yeni belediye meclis binasının 2018 yılı içerisinde hizmete açılması planlanıyor.


 


Geri Dön