Beykoz'un imar ve mülkiyet sorunu çözülüyor!
Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı, Temmuz ayı basın toplantısını gerçekleştirdi. Beykoz’da yapılan basın toplantısında İstanbul’un birçok yerindeki imar sorunları konuşuldu.
Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanlığı, Temmuz ayı basın toplantısını gerçekleştirdi. Beykoz’da gerçekleştirilen basın toplantısında başta Beykoz olmak üzere İstanbul’un birçok yerinde yaşanan imar sorununa ilişkin konuşuldu. Milli Gazete'den Ali Çağlar Tınbek'in haberine göre; toplantıya çok sayıda parti temsilcisi ve yerel gazete muhabiri katıldı.
İBB Beykoz Sosyal Tesisleri’nde kahvaltılı olarak düzenlenen basın toplantısında, Beykoz’daki imar sorunu ele alındı. Toplantıya Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özgür, Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Danışmanı Necdet Gökçınar, Saadet Partisi İl Başkanlığı İmar Komisyonu Üyesi Yılmaz Karakaya, Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Muammer Koç, ilçe yönetimi ve çok sayıda yerel basın mensubu katıldı.
“SORUN ÇÖZMEK İÇİN GAYRET GEREKİR”
Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Özgür, “Beykoz’da imar sorunu öteden beri var. Aslında İstanbul’un tamamında problemler var. Biz mahalli idareler birimi olarak, kendi teşkilatımız içerisinde birkaç tane komisyon oluşturduk. Bu komisyonlar hem deprem konusunda, hem trafik konusunda ve yeni gündeme gelen Kanal İstanbul’la ve kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar gerçekleştiriyoruz. İstanbul’umuzun hakikaten çözülemeyecek hiçbir problemi yok. Ancak birçok sorun üst üste birikmiş ve bu da çözülemeyecek gibi bizlere gösteriliyor. Fakat çözmek için idarecilerin gayretlerini göremediğimizden çözülmüyor gibi karşımızda duruyor” şeklinde konuştu.
BOĞAZİÇİ İMAR KANUNU, PROBLEM OLARAK KARŞIMIZA ÇIKMIYOR”
Saadet Partisi İl Başkanlığı İmar Komisyonu Üyesi Yılmaz Karakaya, “Aslında bize problem olarak sunulan iki şey var. Birincisi Boğaziçi İmar Kanunu, bir de 1995 yılında kararı alınmış Beykoz ve Sarıyer’in sit alanı kararıdır. Boğaziçi İmar Kanunu, problem olarak karşımıza çıkmıyor. Boğaziçi Kanunu Turgut Özal döneminde çıkarıldı. Ondan önce ise İmar ve Gece Kondu Affı Kanunu vardı. Sadece Beykoz’da değil, Boğaziçi’ni kaplayan alanlarda hiçbir problemin kalmaması üzerine çıkarılan kanunlardır. Burada getirilen sit kararı ve İmar Kanunu buradaki problemlerin önünün tıkanması değil, aksine çözülmesi yönünde çıkarılmış kararlardır. Bu noktada istendiği vakit burada yaşayan vatandaşın sorunlarına çözümler üretilebilir” dedi.
“PLANSIZ YAPILAŞMA DEPREM RİSKİNİ ARTIRIYOR”
Saadet Partisi Beykoz İlçe Başkanı Muammer Koç, “Beykoz’umuzun en önemli sorunlarından biri imar ve planlama olup bunlara bağlı olarak da deprem tehlikesi gerçeği olduğunu düşündüğümüzden, basın açıklamamızı bu konular üzerine yapmayı planladık. Geçmişten günümüze baktığımızda deprem riskini artıran en önemli etkenlerin başında plansız yapılaşma gerçeği gelmektedir. Hükümetlerin ve belediyelerin bu duruma sadece seyirci kalmalarıyla, planlı büyüme yerine kendi kendine hızla büyüyen çarpık yapılaşmış şehirler ortaya çıkmıştır. Özellikle dar gelirli halkımızın desteğini alan ve son 18 yıl yerelde ve genelde iktidar olan Adalet ve Kalkınma Partisi bu sorunları çözmek yerine tam tersine hareket etmiştir” dedi.
“İMAR VE MÜLKİYET SORUNUNU HALKIN YARARINA GÖRE ÇÖZÜN”
“Halkımızın istediği ultra lüks yapılar değil, mahalle kültürünün devam edeceği, depreme dayanıklı, yerinde dönüşümü sağlanmış yaşam alanlarıdır” diye konuşan İlçe Başkanı Muammer Koç, “Saadet Partisi olarak, planlanmış bir Beykoz’dan yana olduğumuzu, görüş ve önerilerimizi yansıtan “Beykoz İmar Raporunu” hazırlayıp geçmiş yıllardaki gibi kamuoyuyla paylaştık. İl Mahalli İdareler birimimizin uhdesinde bulunan imar komisyonu tarafından yapılan mevzuat analizi sonucunda. Mevcut yasalarla vatandaşımızın sorunlarının çözüme kavuşturulabileceği görülmüştür. 2960 sayılı kanunun 10. maddesindeki uygulanmasında istenen şartlara mevcut yapı stoku artı yüzde 25 artış sağlandığında, vatandaşın kesesine dokunmadan planlanmış donatı alanlarıyla birlikte “depreme dayanıklı” yaşam alanları yapılabilir .Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Bey, hem de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Bey, gelin hep birlikte Beykoz’un en büyük sorunu olan imar ve mülkiyet sorununu halkın yararına göre çözelim” şeklinde konuştu.
“İMAR SORUNUNUN ÇÖZÜLECEĞİNE İNANIYORUM”
Saadet Partisi İstanbul İl Başkan Danışmanı Necdet Gökçınar, “Öncelikle bu güzel sunumu bizlere hazırlayıp Millî Görüş çerçevesinde kısıtlı da olsa bu çalışmaları bizlere gösteren Beykoz teşkilatına çok teşekkür ediyorum. Esasında her konuya problemler çok diye başlıyoruz. Bu durum, çözümsüzlüğü getiren idarecilerin kullandığı bir maske olarak karşımıza çıkıyor. Hocamız rahmetli bu olaylara şu şekilde bakardı. Helva yapmak için ne lazım? Un lazım, şeker lazım, yağ lazım. Peki, Allah’a çok şükür bunların hepsi ülkemizde mevcut. Şu Beykoz’umuzun bir haline bakın. Cenab-ı Hakk’ın bizlere bahşettiği müthiş bir güzellik. Biz helva yaparken, yan taraftan birisi gelir de helvanın içerisine sirke dökerse o helva olmaz. O zaman şaşırır kalırsınız. İşte biz bu sirkeye dikkat çekmek istiyoruz. Umarım bu ilçemizin de bir an önce imar sorununun çözüleceğine inanıyorum” diye konuştu.