28 / 04 / 2024

Beylikdüzü Kale Kent teslimleri bu yıl sonunda!

Beylikdüzü Kale Kent teslimleri bu yıl sonunda!

Beylikdüzü'nde 1 milyon metrekare yeşil vadi olarak bırakılan alan, çevre yolu yönünden denize doğru derin bir nefes alanı olarak bölgeye büyük katkı sağlayacak. Kale Kent bu derin yeşilliğe cepheli arazisi ile oldukça şanslı bir konumda.



Toplamda 1403 konut zemin üzerinde sadece 8 kat yükselen 34 blokta toplanmış, iki etaplı projenin ilk etabında bulunan 783 daire 2015 yılının sonunda teslim edilecek. Toplam 100 bin metrekare arazide kat adedi 8'den fazla blok olmamasıyla birlikte beton yığını siteler atmosferinden çok uzakta, sakin, insancıl, mahalle ölçeğinde. 


DEVASA YÜKSEKLİK YOK 

Beylikdüzü denildiğinde akla ilk gelen devasa yükseklik ve yoğunluk yok. Yeşil iç avludan apartman girişleri yapılıyor. Avlunun içinde 6500 metrekaresi süs olmak üzere toplam 8500 metrekare su öğesi, çocuk parkları, yürüme yolları, çardaklar gibi açık sosyal alanlar işlenmiş, iç avluda, yangın, ambulans, teknik bakım gibi hizmetler ve acil durumlar için sert zemin araç yolu bırakılmış. 


DAİRE TİPLERİNDE ÇEŞİTLİLİK 

Gül inşaat 3S Kale ve Liv Yapı proje ortaklığında gerçekleştirilen Kale Kent projesinde 8 tip 2+1, 12 tip 3+1 , 2 tip 4+1 daireler ile 97 metrekareden 222 metrekareye kadar çeşitlilik sağlanmış. 2+1 dairelerden başlamak üzere çamaşır makinesi "dolapları" veya büyük dairelerde "odaları" tasarlanmış. Zemin katlardaki tüm daire tiplerinde kullanım alanı daire maliklerine bırakılan geniş teraslara yer verilmiş. Orta çekirdek etrafında örgütlenen daireler her blokta karma olarak dağıtılmış. Birinci etapta yer alan 783 daire dört ayrı teknik parsel desteklenerek tüm elektrik kesintisi veya bakım onarım gereklerinden tüm siteyi-sistemi etkilemeyecek çözümler üretilmiş. Arazinin eğimine bağlı kapalı otoparklar 3+1 dairelerden itibaren 2 adet olmak üzere veriliyor. 


OTURUMLUK DAİRE FARKI

 Kale Kent'in E5 aksına, özel okul ve hastanelere olan yakınlığı yanı sıra kentsel yeşil alana komşuluğu, geniş daire seçenekleri ile birleşince "oturumluk" daire avantajı yakalanıyor. Projelerde kent merkezinden uzaklaşıldıkça ev sahibi olacaklara daha fazla konfor sunuluyor. 


AZ KATLILARIN CAZİBESİ Çok katlı gökdelen mi, az katlı apartmanlar mı, müstakil evler mi daha fazla talep görüyor sorusunun tek bir yanıtı yok. Şüphesiz yeşile ayak basan müstakil evler çok cazip. Müstakillerde bakım ve genel giderler, az katlılarda manzara, çok katlılarda sosyal kopukluk sorun oluşturuyor.

 

Deco yorum 

Birinci etabın yüzde 70'i, ikinci etabın da yaklaşık yüzde 10'unun satıldığını söyleyen yetkililer, metrekarede bin 600 Türk Lirası ile 1.5 yıl önce satışa çıkan projenin metrekare birim fiyatında 4 bin Türk Lirası'na ulaştığını belirtiyor. Satışta özellikle yakın bölgedeki ticari faaliyet sahibi yatırımcılar ve evini değiştirmek isteyen çocuklu aileler çoğunlukta. 

Satışa dahil dekorasyon ürünlerinde ise çamaşır ve mutfak senaryosu içinde verilen ürünler dikkat çekiyor. 


Habertürk


Geri Dön