04 / 05 / 2024

Beylikdüzü'ndeki yürüyüş yollarına mastik asfalt döşeniyor!

Beylikdüzü'ndeki yürüyüş yollarına mastik asfalt döşeniyor!

Beylikdüzü Belediyesi, ABD ve AB ülkelerinde uzun yıllardır uygulanan mastik asfalt uygulamasını parklar, yürüyüş yolları ve spor sahalarında kullanmaya başladı. Peki mastik asfalt nedir? Mastik asfalt niçin tercih edilir?



Beylikdüzü Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü’nün mastik asfalt çalışmasındaki ilk örneği olan Turgut Özal Koruluğu, şu an zemin yapısı ile oldukça dayanıklı ve uzun yıllar boyunca bozulmayacak yürüyüş yoluna sahip durumda.


Yurt dışında çok sayıda örneği olan, dayanıklılığı, estetik görünüşü, kaydırmayan yapısı ve hava koşullarına olan uyumluluğu ile artık Beylikdüzü’nde de tercih edilen mastik asfalt; ilk olarak Fransa’nın Başkenti Paris’te kaldırımda, yollarda ise ilk Almanya’da kullanıldı. Doğru uygulamaları ilçeye taşıyan Beylikdüzü Belediyesi ise Turgut Özal Koruluğu’nda yaptığı mastik asfalt ile ilk çalışmasını tamamladı. 


Çevreye ve insan sağlığına herhangi bir zararı bulunmayan Mastik asfalt uygulaması ile su geçirmezlik, uygulandıktan sonra hemen kullanıma açılabilme ve dayanıklılık gibi çok önemli özellikleri nedeniyle uzun yıllar boyunca bozulmayan yürüyüş yolları ve spor sahaları Beylikdüzü’ne kazandırılmış olacak. 


Ekrem İmamoğlu: Yeni bir şehir inşa ediyoruz!


Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ilçenin konforunu arttırmak adına gereken hangi uygulama varsa yapacaklarını belirterek, “Biz yeni bir şehir inşa ediyoruz. Dönüşümü gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Değişim, ilçenin en temel konuları alt ve üst yapısından tutun da çevre faaliyetlerine kadar her aşamayı kapsıyor. Dünyada örnekleri olan iyi ve doğru uygulamaları ilçemize taşıma noktasında da öncü olacağız” diye konuştu.


Mastik asfalt nedir? 


Mastik asfalt kullanım amacına bağlı olarak bitüm, taş tozu, ince agrega ve kum kullanılan sıcak karışım halinde dökülen ve malayla şekil verilebilir boşluksuz asfalt karışımıdır. Açık alanlarda kullanılabilen estetik, dekoratif, kaydırmaz, hava koşullarına ve ısı farklılıklarına, yoğun yaya trafiğine ve kimyasallara dayanıklı yol ve zemin kaplamasıdır.


Uygulama yapılırken çeşitli renklerde 2-3 cm kalınlığında uygulanan ve herhangi bir tamirat gerektiğinde ise sorunsuz bir şekilde kesilip yerinden kaldırılarak tekrar uygulanabilen bir malzemedir.


Beylikdüzü Belediyesi


Geri Dön